PRESS KONFERENCIJA / Hrvatski košarkaši naletjeli na neočekivan problem prije gostovanja u Dublinu

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Nakon dvije uvjerljive pobjede u skupini G pretkvalifikacija za odlazak na EuroBasket 2025. godine, hrvatsku košarkašku reprezentaciju u subotu očekuje gostovanje u Irskoj.

28.7.2023.
15:53
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je prvom susretu u Opatiji pobijedila Irsku sa 89-49, a potom i Luksemburg sa 98-62. Odabranicima izbornika Josipa Sesara sada slijedi uzvratni ogled protiv Irske 29. srpnja, te 2. kolovoza u Luksemburgu.

Image
NOVA ULOGA /

Dinamo ima novog trenera, izbornik će u isto vrijeme obavljati dva posla: 'Imam dugoročni plan'

Image
NOVA ULOGA /

Dinamo ima novog trenera, izbornik će u isto vrijeme obavljati dva posla: 'Imam dugoročni plan'

Samo prvo mjesto u skupini osigurava nastup u kvalifikacijama za EuroBasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo problema sa želučanom virozom pa na posljednja dva treninga nismo bili kompletni. U Dublinu ćemo imati zadnji trening pred utakmicu, kao i scouting. Oni su u posljednjoj utakmici pobijedili Luksemburg 20 razlike i odigrali izuzetno dobro, dobro su i fizički izgledali. Znamo što nam je činiti, znamo da moramo spriječiti njihovu tranziciju i zatvoriti njihov napadački skok i svojom igrom kontrolirati ritam utakmice," istaknuo je izbornik Sesar.

Hrvatska je u prvom susretu slavila sa 40 koševa razlike, no Sesar smatra kako je rezultat moža bio nerealno visok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u Dublin doputovala sa 12 igrača.

"Rezultat prošle utakmice kada smo ih pobijedili 40 poena razlike možda je nerealno visok s obzirom na njihovo vrlo loše poluvrijeme, ali smo i mi u prvom poluvremenu sjajno odigrali i šutirali trice 10/15. Bilo bi lijepo da se to ponovi, ali moramo odigrati s puno ritma, s puno energije i fokusirani na taj radni dio košarke u smislu zagrađivanja, trčanja, skokova," dodao je.

"Bilo je sitnih ozljeda, a utjecaj je izvršila i ova viroza, konkretno u Zagrebu je ostao još Luka Krajnović. On će trenirati sa Šarićem, Zubcem, Hezonjom i Smithom koji će se priključiti u sljedeća dva dana, tako da će njih petero raditi treninge dok se mi ne vratimo iz Irske i Luksemburga," poručio je Sesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola Hrvatska vodi na ljestvici sa četiri boda, Irska ima tri, a Luksemburg je posljednja s dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo