Bravo! Bravo! Pa nije moguće što ova Hrvatska radi!

Hrvatska košarkaška reprezentacija napokon je obradovala cijelu naciju. Repešini momci pobijedili su Italiju 76:68 i plasirali se u četvrtfinale Eurobasketa.

14.9.2013.
11:24
VOYO logo

Šesta je to i rekordna uzastopna pobjeda igrača Jasmina Repeše i sada im u ponedjeljak preostaje dvoboj protiv Grčke u kojem će loviti prvo mjesto u skupini F.

Hrvatska je napadački vrlo loše krenula u utakmicu. Izvana ništa nije ulazilo, a ni prednost u visini naši nisu koristili. Rezultat toga je bio šut iz igre 4-18 u prvih deset minuta. U istom su ritmu Repešini izabranici nastavili i na početku druge četvrtine, pa su Talijani pobjegli na velikih plus 13 (24-11). No, onda je Bojan Bogdanović ubacio sedam koševa zaredom za našu reprezentaciju, trice su dodali Roko Ukić i Dontaye Draper i Hrvatska je napokon uhvatila priključak i na poluvrijeme otišla s prihvatljivih pet koševa minusa (31-36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo je poluvrijeme donijelo hrvatski preporod. Po dvije su trice odmah na početku ubacili Bogdanović i Krunoslav Simon, naša je reprezentacija konačno povela, a nakon toga i nastavila podizati prednost pored šokiranih Talijana, sve do 57-45 na kraju treće četvrtine.

Dobro je Hrvatska otvorila i zadnju dionicu, povećala vodstvo do 64-49, a onda su počeli problemi. Naši su počeli komplicirati u napadu i Talijani su serijom 17-6 uveli dvoboj u neizvjesnu završnicu. Ipak, naša je izabrana vrsta posljednje dvije minute odigrala pribrano i osigurala pobjedu i četvrtfinale. Italija je, pak, poslije pet pobjeda u prvom krugu sada dvaput zaredom poražena i čeka je težak posao da bi prošla u nokaut-fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Bogdanović je zaključio subotnji ogled s 18 koševa, Simon je dodao 14, Ukić 13, a Draper 12 poena. Kod Talijana je najraspoloženiji bio Luigi Datome s 24 koša i sedam skokova.

Španjolski košarkaši deklasirali su Finsku s 82-56 u 2. kolu drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Približili su se branitelji naslova time plasmanu u četvrtfinale, a potvrdu će tražiti u ponedjeljak u dvoboju protiv Italije. Iz skupine F zasad je matematički prolaz u nokaut-fazu osigurala samo Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska se u subotnjoj utakmici u ljubljanskim Stožicama držala samo tijekom prve četvrtine koju je završila s minus tri (18-15). Nakon toga je krenuo španjolski uragan koji je na koncu ostavio Skandinavce na 26 koševa zaostatka.

Jose Calderon je predvodio Španjolce s 23 poena i pet asistencija, a vrijedi istaknuti i 12 koševa i sedam skokova Victora Clavera. U finskoj je vrsti bolji od ostalih bio Petteri Koponen sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragić "samostalno" nosio Sloveniju protiv Grčke! Pobjedom 73-65 nad reprezentacijom Grčke domaćin Europskog košarkaškog prvenstva, Slovenija, osigurao je plasman u četvrtfinale, dok je istovremeno grčke šanse sveo na minimum...

Furiozno prvo poluvrijeme Slovenije, odnosno Gorana Dragića, bilo je previše za šuterski neraspoložene Grke, koji su susret završili sa svega 28.3 posto ubačaja iz igre. Vodstvo Slovenije naraslo je u jednom trenutku i do 26 poena viška, ponajviše zahvaljujući nezaustavljivom razigravaču NBA momčadi Phoenix Sunsa, Dragiću, koji je susret završio s 28 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka je u nastavku zaigrala bolje, te je čak u posljednjih 90 sekundi susreta ušla sa šest poena minusa i vlastitim napadom, međutim promašena trica i polaganje Dragića nakon kontre bilo je dovoljno za rješenje pitanja pobjednika.

Kod Grka, posljednjeg suparnika Hrvatske u skupini F druge faze Eurobasketa, jedini je raspoloženi bio Vassilis Spanoulis s 21 poenom, osam skokova, tri asistencije, ali i čak šest izgubljenih lopti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ususret posljednjem kolu situacija je takva da je Hrvatska, u slučaju poraza, najlošije treća reprezentacija skupine, dok bi pobjedom osigurala jedinicu, koja donosi ogled protiv četvrte reprezentacije skupine E u četvrtfinalu. Grčka, koja je sada na omjeru pobjeda i poraza 1-3, može do četvrtfinala samo u slučaju pobjede nad nama i pobjede Italije nad Španjolskom!

Eurobasket, skupina F, 2. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Italija 76-68 Španjolska - Finska 82-56 Slovenija - Grčka 73-65

Redoslijed: 1. Hrvatska 3-1, 2. Slovenija 3-1, 3. Španjolska 2-2, 4. Italija 2-2, 5. Grčka 1-3, 6. Finska 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

parovi posljednjeg kola (16. rujan): Hrvatska - Grčka, Italija - Španjolska, Slovenija - Finska

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=ff4ed591-34b5-72da-cad5-b18594f5e945&style=flat&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo