VELIKA ČAST /

Hezonja ponosan što će igrati utakmicu u Draženovu čast: 'Jedan od najboljih u povijesti'

Image
Foto: Sportnet

'Ta utakmica ne samo da znači puno gradu, već i čitavoj zemlji, pa je jako lijepo ovo što radimo'

5.9.2024.
15:28
Sportnet
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja rekao je da je ponosan što će u četvrtak navečer u Zagrebu sudjelovati u utakmici sjećanja na nekadašnjeg igrača Dražena Petrovića

Image
DEBI IVICE OLIĆA /

Mladi Vatreni s dva gola iz penala teškom mukom svladali Farske otoke

Image
DEBI IVICE OLIĆA /

Mladi Vatreni s dva gola iz penala teškom mukom svladali Farske otoke

"Ništa se ne može napraviti kako bi se došlo na razinu na kakvoj je on bio", izjavio je 29-godišnji igrač za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je doputovao u Zagreb u peteročlanoj delegaciji španjolskog prvaka Real Madrida kako bi odao počast Petroviću koji je prije 31 godinu poginuo u automobilskoj nesreći.

"Ponosan sam i čast mi je što ću nastupiti u ovoj utakmici", naglasio je u videu objavljenom na internetskoj stranici Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On (Petrović) je bio jedan od najboljih igrača u našoj povijesti i u svjetskoj povijesti", dodao je.

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Dražen Petrović

U utakmici za Petrovića, nekadašnjeg hrvatskog igrača Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portland Trail Blazersa i New Jersey Netsa, nastupit će svjetske košarkaške zvijezde. Među njima i Realovi igrači Džanan Musa i Walter Samuel Tavares.

"Ta utakmica ne samo da znači puno gradu, već i čitavoj zemlji, pa je jako lijepo ovo što radimo", rekao je Hezonja koji je s Realom osvojio Euroligu 2023., a izgubio u njezinom finalu 2024. 

Image
Foto: Profimedia

"Ja sam ponosan i što sam ovdje ispred Real Madrida u spomen na Dražena", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je izgubio život 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. U trenutku nesreće imao je 28 godina.

Real Madrid, za koji je igrao 1988. i 1989. godine, izvijestio je prije tri mjeseca preko svoje internetske stranice da je Petrović "izvodio egzibicije u bijelom dresu". "One su mu osigurale mjesto u povijesti Real Madrida", naveo je tada klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenčanin je u finalu europskog Kupa pobjednika kupova zabio 62 koša u pobjedi nad talijanskim Snaidero Casertom. Te godine je Real Madrid osvojio i španjolski kup. S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, prvom velikom natjecanju na kojem je nastupila Hrvatska kao samostalna država.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo