DEBI IVICE OLIĆA /

Mladi Vatreni s dva gola iz penala teškom mukom svladali Farske otoke

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr od 17 sati

5.9.2024.
14:14
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Farski otoci

2-1

Hrvatska U21: Čavlina - Hrgović, Vušković, Prpić, Bukvić - Zvonarek, Soldo, Vidović - Crnac, Ljubičić, Šotiček

Farski otoci U21: A. Petersen - Rusborg, B. Petersen, Oregaard - Agnarsson, Sorensen, Mneney, Palsson Dam - Kallsberg, Nielsen, Bardarson

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 reprezentacija nastavila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se igrati 2025. u Slovačkoj. U prvom ispitu za novog izbornika, Ivicu Olića, svladani su Farski otoci 2-1.

Image
PUT EMIRATA /

Još jedna prodaja u Osijeku: Klub napustio standardni prvotimac

Image
PUT EMIRATA /

Još jedna prodaja u Osijeku: Klub napustio standardni prvotimac

Hrvatska je od prve minute nametnula svoj ritam, podignula zadnju liniju jako visoko i pritisnula goste pred svoj šesnaesterac. Aktivan je bio Zvonarek koji je pokušavao ubacivati, čas s jedne, čas s druge strane, ali gosti su se uspijevali obraniti. Pokušao je Ljubičić u 10. minuti glavom, ali nije bio precizan. Gosti su uzvratili u 13. kada je Bardarson iskosa s lijeve strane opasno opalio s nekih 20 metara, ali otišla je lopta pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prpić je dvije minute kasnije nakon kornera s desne strane pokušao nogom na drugoj stativi, ali mlaki udarac obranio je gostujući golman. Puno je Hrvatska napadala preko lijeve strane gdje su dobro kombinirali Bukvić i Šotiček, ali nije bilo preciznosti. Pokušavao je Soldo u 26. pa Crnac u 30., a onda su zaprijetili gosti. Nielsen je u 32. odlično reagirao na jedan udarac izvana i postavio nogu na nekih osam metara ne bi li skrenuo loptu, ali odlično je reagirao Čavlina. Minutu kasnije Rusborg je glavom unutar peterca pucao na ubačaj iz kornera, ali i to je obranio Čavlina.

Vidović napravio dar-mar i izborio penal

U 38. je Vidović napravio dar-mar u šesnaestercu, a spomenuti Rusborg ga je srušio. Irski sudac je odmah pokazao na bijelu točku s koje je zatim precizan Marin Ljubičić za vodstvo Hrvatske. Raširio je krila taj pogodak našim igračima koji su lijepo razigravali, bilo je tu i pokušaja petom, ali ipak nisu uspjeli zabiti drugi gol do kraja prvog poluvremena.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U trećoj minuti nastavka Kallsberg je snažno ubacio iz auta s lijeve strane, a pred golom se odlično snašao Nielsen. Međutim, odlično je reagirao i Čavlina te obranio taj udarac. Šotiček je u 54. lijepo prošao po lijevoj strani i opalio iskosa, ali obranio je to Petersen. Čavlina je i u 59. ponovno sjano obranio kada je Dam okrenuo Soldu i opalio s nekih 15 metara. Reagirao je Olić odmah nakon toga i napravio trostruku zamjenu. Izašli su Zvonarek, Ljubičić i Šotiček, a ušli Ivanović, Matković i Kačavenda. Bardarson je opasno pucao u 65. i ponovno je morao spašavati Čavlina.

Matković iznudio crveni, Kačavenda drugi penal

Odlično je Matković u 74. pobjegao obrani gostiju na desnoj strani, a Oregaard ga srušio s leđa tik prije ulaska u šesnaesterac kao zadnji igrač i zasluženo dobio crveni karton. Lijepo je Kačavenda u 88. okrenuo Rusborga koji je zatim skrivio još jedan penal. Precizan s bijele točke bio je Ivanović. U sudačkoj nadoknadi je Nolsoe, koji je u nastavku ušao umjesto Kallsberga, uspio zabiti i ublažiti poraz Farskih otoka. Popustila je koncentracija Hrgoviću koji nije skočio za svojim igračem i tada ni Čavlina nije uspio spasiti. Na kraju je Hrvatska ipak zasluženo pobijedila u debiju Ivice Olića i tako prekinula crni niz, ali nije to bilo impresivno izdanje i sigurno je još puno posla pred novim stručnim stožerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Mladi Vatreni su u rujnu 2023. godine svladali iste protivnike na gostovanju s 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da nam je to jako važna utakmica za ovaj tijek kvalifikacija i da se spremamo da od prve minute mi budemo ti koji će diktirati tempo utakmice i, naravno, da pokušamo što prije probiti taj defenzivni blok koji će sigurno ekipa Farskih Otoka pokušati da nam se suprotstavi. Što prije budemo dali gol, to će nam sigurno olakšati puno toga jer ekipa poput njih koju drži rezultat - u Portugalu su uspjeli do 60. minute držati 0:0, a poslije primljenog pogotka su se raspali. Bit će vrlo važno da što prije dođemo do gola, ali ako ne bude, treba biti strpljiv i ne gubiti glavu. Nastavit ćemo igrati ovo što smo pripremili i siguran sam da će na kraju kvaliteta koju imamo u napadu doći do izražaja i da ćemo to znati iskoristiti", kazao je Olić.

Što se igrača tiče, jedini upitan je Franjo Ivanović.

Jedan od strijelaca u prvoj utakmici protiv Farskih Otoka bio je i Marin Ljubičić koji je dobro počeo sezonu. U dosadašnjih pet kola u austrijskoj Bundesligi, za LASK je zabio da pogotka. Istome se nada i u ovoj kvalifikacijskoj utakmici.

Utakmica protiv Farskih Otoka 5. rujna u Sportskom centru Rudeš počinje u 17 sati, a ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo