CIBONA IZBORILA MAJSTORICU: / 'Velika pobjeda, što god mislili o ovom natjecanju'

Image
23.3.2016.
21:44
VOYO logo

Odlučujuća treća utakmica je na rasporedu 30. ožujka u Krasnojarsku gdje je Jenisej u prvom dvoboju slavio 94:92.

Gosti su vodili nakon prve četvrtine 18:15, no uspjeli su cibosi preokrenuti i održati prednost do samog kraja. Još ih jedna utakmica dijeli od potencijalnog nastupa na Final fouru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Damira Mulaomerovića uspjela je izbjeći dramu u posljednjoj minuti. Gosti su 15 sekundi prije kraja utakmice smanjili na minus četiri (73:69), no to je bilo najbliže što su se približili. Ruski sastav je u prvoj utakmici zabio čak 13 trica, no u Zagrebu su pogodili svega tri od 21 pokušaja što se pokazalo možda i ključnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Žižić najbolji

Cibonu su do pobjede predvodili Ante Žižić sa 18 koševa i 11 skokova, Nebojša Joksimović sa 15 koševa, James Florence sa 13 koševa, četiri skoka i pet asistencija i Nik Slavica sa 11 koševa i pet skokova.

U ruskim redovima najefikasniji su bili David Kennedy sa 18 koševa i 10 skokova, te Delroy James sa 16 koševa i sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Final Four FIBA Eurokupa igrat će se od 29. travnja do 1. svibnja kod jednoga od sudionika Final Foura.

'Mislim da smo bolji'

Nakon utakmice, Cibonin trener Damir Mulaomerović je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interesantna utakmica iako smo dosta loše igrali prvo poluvrijeme. Antina tri prekršaja su nas malo poremetila i nismo se stigli dobro adaptirati. Drugo poluvrijeme smo bili obrambeno bolji i bili smo fokusirani na svakoj lopti. Momčad Jeniseja ima dobre pojedince i dosta je teško igrati porotiv takvih ekipa. Zaustavili smo njihovog playa. Čestitke momcima, ja mislim da smo mi bolji od ovog tima i zaslužujemo da idemo dalje. Dobro ćemo se odmoriti i nikakav problem nije ni put. Uvjeren sam da imamo snage, volje i energije da prođemo dalje. Bolji smo od njih i individualno i timski. To je bila jedna dobra epizoda i napravili bismo veliki uspjeh za klub, ali individualno i za igrače. Što god tko rekao nešto o ovom natjecanju, velika je stvar."

"Ovo je bila velika pobjeda i svi smo sretni što idemo na put odigrati tu majstoricu. Utakmica je bila više obrambenog karaktera nego prošla. Igrali smo na manji broj poena te smo zaustavili njihovog playa jer smo stalno išli za njim. Jako smo sretni i jedva čekamo sljedeću utakmicu", kazao je Nik Slavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco na tribini

Utakmicu je s tribina Draženovog doma pratio i Aleksandar Petrović, Cibonin izvršni dopredsjednik, a od danas po treći put izbornik hrvatskih košarkaša.

Image
IMAMO IZBORNIKA: /

'Možemo do cilja koji sanjamo - do Olimpijskih igara'

Image
IMAMO IZBORNIKA: /

'Možemo do cilja koji sanjamo - do Olimpijskih igara'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo