MUNDOBASKET / Grčka, Brazil i Gruzija pomeli suparnike, Portoriko se umalo osramotio

Image

Drugi dan SP-a

26.8.2023.
15:03
VOYO logo

Košarkaši Grčke, Brazila, Portorika i Gruzije ubilježili su pobjede drugoga dana Svjetskog košarkašakog prvenstva koje se odigrava u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Portoriko jedva bolji od Južnog Sudana

Košarkaši Portorika danas su nakon produžetka u Quezonu pobijedili selekciju Južnog Sudana nakon produžetka sa 101-96 u utakmici prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15 POBJEDA ZAREDOM /

Hrvatska košarka je živa: 'Imali smo sjajno ljeto, svi smo dobro kliknuli'

Image
15 POBJEDA ZAREDOM /

Hrvatska košarka je živa: 'Imali smo sjajno ljeto, svi smo dobro kliknuli'

Portoriko su predvodili Stephen Thompson s 21 poenom, 13 skokova i četiri asistencije, George Condit s 18 poena i 11 skokova te Ismael Romero sa 16 poena i 12 skokova. Član Chicago Bullsa Karlik Jones bio je najefikasniji u momčadi Južnog Sudana s 35 poena, 11 asistencija i šest skokova. U drugom susretu u skupini B od 14 sati igraju Srbija i Kina.

Grčka zamrznula Jordan na -21

Grčka reprezentacija pobijedila je u Manili Jordan s 92-71  u prvom kolu skupine C. U grčkoj momčadi najefikasniji je bio Janulis Larentsakis sa 19 poena, Ioannis Papapetrou ubacio je 13, a Tomas Walkup dodao je 13 poena i imao sedam asistencija. Momčad Jordana predvodio je Rondy Hollis-Jefferson s 24 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija do slavlja

Gruzijski košarkaši pobijedili su u Okinawi Zelenortske otoke s 85-60 u prvom kolu skupine F. Gruzijsku momčad predvodio je Tornike Shengelija sa 16 poena i sedam skokova, Goga Bitadze je dodao 15 poena i 11 skokova, a Duda Sanadze s 12 poena.

U reprezentaciji Zelenortskih otoka najefikasniji su bili Kenneth Mendes s 11 poena i Keven Gomes s 10 poena, dok je Eddie Tavares dodao šest poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, Brazilci su pobijedili Iran sa 100-59, u prvom kolu skupine G u Jakarti. Bruno Caboclo bio je najefikasniji u pobjedničkoj momčadi sa 16 poena uz sedam skokova, Jago Santos ubacio je 14 poena uz šest asistencija, a Tim Soares 13 poena. U ekipi Irana Matin Agajanpour ubacio je 11, a Hamed Ehadadi 10 poena.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo