balkansko finale /

Glasujte u našoj anketi: osvajaju li Eurobasket naši susjedi sa sjevera ili s istoka?

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Hrvatska je nažalost, ispala u prvoj rundi nokaut faze natjecanja, no dva naša susjeda dogurala su do borbe za najviše postolje

16.9.2017.
13:19
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju će se u istanbulskoj Sinan Erdem Areni odigrati balkansko finale Eurobasketa. 

Hrvatska je nažalost, ispala u prvoj rundi nokaut faze natjecanja, no dva naša susjeda dogurala su do borbe za najviše postolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija zasad igra perfektan turnir, u neugodnoj skupini s Francuskom, Grčkom i Poljskom upisali su pet pobjeda, dok su u nokaut fazi izbacili Ukrajinu, Latviju i najvećeg favorita natjecanja Španjolsku. 

Srbi su s druge strane, u skupini upisali tek poraz od Rusije, koji su osvetili u mnogo važnijoj utakmici, u sinoćnjem polufinalu. Prethodno su u nokaut fazi izbacili i Mađarsku te Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos izostanku mnogih ključnih karika poput Teodosića, Raduljice i Jokića, Srbija predvođena novim članom Sacramento Kingsa Bogdanom Bogdanovićem na turniru igra brzu i modernu košarku, a da se Rusi sinoć u posljednjoj četvrtini nisu približili na četiri koša zaostatka, bilo bi to još jedno kompletno jednosmjerno polufinale, poput onog u kojem je Slovenija dan ranije razmontirala bezidejnu Španjolsku. 

Slovenci su pak stigli u najjačem sastavu. Randolph je nužno pojačanje, Prepelič, Vidmar i Nikolić savršene su karike u dobro podmazanom stroju kojeg na okupu drži iskusni playmaker Miami Heata Goran Dragić.

Slovenci su već osigurali medalju i time ostvarili najveći uspjeh u povijesti, a Srbi će s druge strane dati sve od sebe da ponovno ne osjete gorčinu kao na Eurobasketu 2009. godine, kada ih je u finalu uvjerljivo porazila Španjolska. 

U našoj anketi pozivamo vas da izrazite svoje mišljenje - hoće li u finalu slaviti naši susjedi sa sjeverozapadne strane ili susjedi s istoka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo