Nevjerojatne Hrvatice digle cijelu dvoranu na noge!

U prvom povijesnom nastupu na Olimpijskim igrama, hrvatske su košarkašice odigrale jednu od svojih najboljih utakmica uopće.

28.7.2012.
19:25
VOYO logo

Sjećate li se legendarnog vodstva Hrvatske protiv košarkaškog Dream Teama na Olimpijadi u Barceloni 1992. godine? Nešto slično dogodilo se u susretu hrvatskih i američkih košarkašica u prvoj utakmici otvaranja olimpijskog turnira u Londonu. Naše su cure nakon loše prve četvrtine (gubile su 11:4) napravile veliki preokret u drugoj te nekoliko minuta čak i vodile (dva i tri koša razlike) protiv moćnog SAD-a, protiv kojeg su prije tjedan dana izgubile s više od 50 koševa razlike.

Na krilima fenomenalnih centara Marije Vrsaljko i Luce Ivanković, ekipa izbornika Stipe Bralića je brzom igrom i sjajnim šutom s otvorenih pozicija sasvim zbunila Amerikanke i na poluvremenu zaostajala samo tri koša razlike (31:28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno su naše odigrale i treću četvrtinu, te držale nekoliko koševa minusa, nošene navijanjem oduševljenih gledatelja koji su htjeli da senzacija potraje što duže. I bilo je tako sve do zadnje dionice. U nju su naše košarkašice ušle sa šest poena minusa, a onda ipak popustile, slomljene prejakim tempom i puno ozbiljnijim pristupom kolegica iz WNB-a.

U toj četvrtoj dionici, Amerikanke su napravile +19. Nitko nije očekivao senzacionalnu pobjedu, pa konačnih 81:56 zvuči sjajno, tim više što igra naših obećava dobar nastup na olimpijskom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Hrvatske bila je Jelena Ivezić s 22 poena, a dodala je i tri skoka i dvije asistencije. Marija Vrsaljko je ubacila 19 uz po dva skoka i asistencije, dok je Luca Ivanković imala sedam poena, sedam skokova i dvije blokade. Kod Amerikanki je najefikasnija bila Tina Charles sa 14 poena.

U nedjelju Bralićeva ekipa ima dan odmora, a u ponedjeljak u 10 sati igra s Kinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD - Hrvatska 81-56 Turska - Angola 72-50 Kina - Češka 66-57 skupina B: Rusija - Kanada 58-53 Brazil - Francuska (kasnije) Austalija - Velika Britanija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo