EVROLIGA: / Zvezda poklekla pred Makabijem

Crveno-beli košarkaši poraženi u prepunom Pioniru

28.11.2013.
21:48
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u prepunom Pioniru u meču sedmog kola grupe D Evrolige od Makabija - 78:76.

Crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i pet poraza, dok Makabi ima pet trijumfa i dva neuspeha. Makabi je sredinom treće četvrtine imao ogromnih 18 poena prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezdu su predvodili Ivan Radenović i DeMarkus Nelson sa po 12 poena, Šilb je dodao 11, a Simonović devet. S druge strane, daleko najbolji u timu iz Izraela bio je Sofoklis Skorcijanidis sa 22 poena i tri skoka.

U 'Ponosu Izraela' istakli su se još Devin Smit sa 11 poena i Gaj Pnini sa košem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači u crveno-belim dresovima nisu klonuli duhom posle veoma loše treće četvrtine i uspeli da se u potpunosti vrate u meč, i uvedu meč u dramatičnu završnicu. Marko Simonović i Blejk Šilb su serijom trojki, uz pomoć raspoloženog Ivana Radenovića, stigli do izjednačenja na 14 sekundi do kraja (76:76).

Posle polovičnog učinka Dejvida Blua sa linije za slobodna bacanja, DeMarkus Nelson imao je priliku da donese svom timu veliku pobedu. Nažalost, okliznuo se prvi prvom koraku za ulaz, izgubio ravnotežu, i nije uspeo da položi loptu onako kako je želeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obe ekipe bile su raspoložene pri šuta van linije 6,75. Domaći tim pogodio je 13 trojki iz 30 pokušaja, dok su gosti iz Izraela bili precizni u sedam naravrata, iz ukupno 13 pokušaja.

Zvezda je uprkos porazu zadržala šanse da se plasira u Top16 fazu, a na ruku joj ide i ubedljiva pobeda Lokomotive u Viljnusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo