KOŠARKAŠI SAZNALI SUPARNIKE U RIJU: / Izbjegli smo Amerikance, ali ne i europske prvake

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Reprezentacije koje su se kvalificirale na Olimšpijske igre saznale su u kojoj će skupini igrati na olimpijskom turniru.

10.7.2016.
16:50
AFP, MARCO BERTORELLO
VOYO logo

Nakon velike pobjede Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Riju nad domaćinom Italijom, košarkaška reprezentacija osigurala je nastup, a u nedjelju je doznala i suparnike. Iako su izabranici AcePetrovića izbjegli SAD i Srbiju, našli su se u skupini B s europskim prvakom - Španjolskom, doprvakom Litvom, Argentinom, Brazilom i Nigerijom. Odlučeno je tako ždrijebom u Manili.

Hrvatska otvara turnir 7. kolovoza sa Španjolskom. Dva dana kasnije na rasporedu je Argentina, a u trećem kolu čeka je okršaj s Brazilom 11. kolovoza. Protiv Nigerije igra 13., a posljednju utakmicu igra s Litvom 15.8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi preko Kanade do Rija

Posljednja reprezentacija koja je osigurala put u Rio, Francuska, nalazi se u skupini B zajedno sa Srbijom koja je u subotu osigurala nastup.

Košarkaši Francuske opravdali su, inače, ulogu favorita olimpijskih kvalifikacija u Manili, gdje su u finalu svladali Kanadu s 83-74 te se pridružili Hrvatskoj i Srbiji kao posljednja od tri reprezentacije koja se ovog vikenda kvalificirala za turnir u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuze je do pobjede i devetog sudjelovanja na olimpijskim igrama predvodio kapetan Tony Parker s 26 koševa i četiri asistencije, a Nando De Colo je postigao 22 koša. Najbolji strijelac Kanađana, koji su pali tek u posljednje tri minute dvoboja, bio je Corey Joseph s 20 poena.

Najboljim igračem turnira u Manili proglašen je NandoDeColo koji je ove sezone osvojio naslov pobjednika Eurolige s moskovskim CSKA i naslov najkorisnijeg igrača Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijete na Amerikanci

Četiri najbolje reprezentacije iz obje skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu u kojem će se križati sa suprotnom skupinom, što Hrvatsku stavlja u nepovoljniji položaj, jer će u slučaju osvajanja četvrtog mjesta u skupini već u četvrtfinalu morati igrati protiv glavnih favorita za zlato, ako reprezentacija SAD-a osvoji očekivano prvo mjesto u skupini A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijski turnir u Rio de Janeiru započinje 7. kolovoza, a završava finalom koje je na rasporedu 21. kolovoza.

Image
'TAKTIČKI SAM UNEREDIO TALIJANE': /

Izbornik Aco Petrović ne skriva zadovoljstvo nakon pobjede

Image
'TAKTIČKI SAM UNEREDIO TALIJANE': /

Izbornik Aco Petrović ne skriva zadovoljstvo nakon pobjede

HRVATSKA JE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Fenomenalni košarkaši nakon infarktne završnice u produžecima izborili put u Rio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo