EVO KAKO DO OI: / Odlazak košarkaša u Rio nije nemoguća misija!

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
25.1.2016.
19:35
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Hrvatski košarkaši će u utorak navečer (18.30 sati) saznati suparnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Tada će se održati ždrijeb u Švicarskoj.

Za samo tri preostala mjesta na OI kandidira čak 18 reprezentacija, koji će se podijeliti na tri skupine po šest reprezentacija. Domaćini će biti Srbija (Beograd), Filipini (Pasay) i Italija (Torino). Pobjednik svake skupine će u Rio, ali put će biti paklen. FIBA je objavila nositelje, a kako su naši košarkaši bili očajni na Eurobasketu, te su mjesto u kvalifikacijama dobili jer su dvije europske reprezentacije dobile domaćinstvo, pa su automatski 'povukle' još dvije reprezentacije (Latviju i Hrvatsku).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se tako našla u petoj jakosnoj skupini, zajedno s Latvijom i Turskom. Potonja je upala u kvalifikacije jer je Libanon odustao, a kako su turske tvrtke izdašni sponzori košarke i FIBA-e, ne treba čuditi što su pozvani baš oni...

Kako bilo, prvi nositelji su Francuska, Srbija i Grčka, a među drugima se nalaze Italija, Češka i Kanada. Najlakši mogući put do Rija bio bi kad bi se izbjegla skupina sa Srbijom u Beogradu ili Francuskom. Grčka djeluje kao najmanje zlo u ovom društvu, a kad već biramo - idealno bi bilo dobiti Češku od drugih nositelja. Kanađani sa brojnim NBA igračima su najgora moguća opcija, još teža od Talijana u Torinu. Od ostatka društva, ništa nije neprelazno. Zato držimo palčeve da košarkaši zaigraju na Filipinima, zajedno s Grčkom, Češkom, Tunisom i Novim Zelandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakosne skupine ždrijeba Olimpijskih kvalifikacija

1. Francuska, Srbija, Grčka 2. Italija, Češka, Kanada 3. Filipini, Iran, Japan 4. Angola, Tunis, Senegal 5. Latvija, HRVATSKA, Turska 6. Meksiko, Portoriko, Novi Zeland

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo