Efes blizu doigravanja / Euroliga: double-double Žižića u porazu Darušafake, Perasovićev Efes bolji od Baskonije

Image

Ante Žižić u dresu Darušafake protiv Real Madrida postigao je 11 poena, uz deset skokova i dvije asistencije za 30 minuta provedenih na parketu

24.2.2017.
23:17
VOYO logo

Bogat je dan iza nas u Euroligi. Perasovićev Anadolu Efes nadigrao je Baskoniju rezultatom 96:85 i ostao u borbi za doigravanje, Žalgiris je slavio na gostovanju kod Bamberga, za kojeg je dobru utakmicu odigrao Radošević, uz gotovo savršen šuterski učinak Lukasa Lekavičiusa koji je ubacio 29 poena. Mike James je u gotovo posljednjoj sekundi utakmice donio pobjedu Panathinaikosu protiv Uniks Kazana, dok je novu dobru utakmicu odigrao Ante Žižić za Darušafaku koja nije imala šanse protiv Reala predvođenog briljantnim Sergijom Llullom, piše Sportnet.hr.

Posljednji susret ovog kola odigran je u Madridu gdje smo mogli svjedočiti showu Sergija Llulla koji je predvodio Real do slavlja protiv Darušafake rezultatom 101:83. Ovom je pobjedom Real došao na omjer 17-5, dok je Darušafaka sada na 11-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri uvodna poena Mačiulisa vrlo brzo se nadovezao sjajni Llull s dvije trice i donio +8 svojoj momčadi (12:4). Nastavio je Llull puniti koš turske momčadi, pogodio je nove dvije bez promašaja i poveo s dvoznamenkastom razlikom (18:8). Bezidejni gosti su dugo ostali bez poena i nisu mogli protiv vrlo raspoloženog Reala i prije svega već spomenutog Llulla.

Španjolski je košarkaš već u prvoj četvrtini postigao 19 poena od 30 svoje momčadi. Domaćin je nakon prvih deset minuta imao +16 (30:14). Probudili su se gosti na trenutak u drugoj četvrtini, nakon poena Žižića došli su do devet koševa minusa (32:41), ali Madriđani uzvraćaju serijom 10:0 i u konač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nici na poluvrijeme odnose 16 koševa prednosti (53:37). Do kraja susreta prevelikih problema nisu imali. Sergio Llull postavio je konačan rezultat tricom s centra igrališta.

Gosti su u završnim minutama treće četvrtine povezali četiri trice i smanjili na devet koševa zaostatka (60:69), međutim u 50 sekundi su prosuli sve dobro što su napravili. Real je u posljednju četvrtinu ušao s 15 koševa prednosti (75:60).
Do pobjede ih je predvodio Sergio Llull s 26 poena (3/4 za dva, 6/8 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i osam asistencija, dok su po 14 koševa dodali Trey Thompkins (1/2 za dva, 4/6 za tricu, slobodna bacanja 0/2) i Othello Hunter (6/7 za dva, slobodna bacanja 2/3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod gostiju je James Anderson ubacio 18 koševa (3/7 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 6/6). Ante Žižić zaključio je susret s 11 poena (4/9 za dva, slobodna bacanja 3/6), deset skokova i dvije asistencije za 30 minuta provedenih na parketu.

Izvještaje svih utakmica, kao i sve sažetke pogledajte na portalu Sportnet.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo