Hrvatska daleko izvan domovine pronašla pravo pojačanje za SP?!

Izvrsnu je, ali doista izvrsnu partiju pružio Duje Dukan u polufinalnoj utakmici NCAA doigravanja.

6.4.2014.
14:25
VOYO logo

Mladi, 22-godišnji košarkaš iz Deerfielda u Illinoisu, rođenjem Splićanin, vratio je momčad Wisconsina u utakmicu nakon šest odigranih minuta drugog poluvremena, kada se činilo da mlađa i fizički moćnija momčad Kentucky Wildcatsa počinje prelamati utakmicu.

Vezao je defenzivni s dvama ofenzivnim skokovima, polaganje nakon skoka, tricu, sjajan blok za koš suigrača te još jednu tricu unutar nepune tri minute igre. Time je predvodio seriju od 13:4 kojem su njegovi Badgersi zaostatak od 43:51 pretvorili u prednost 56:55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na našu i njegovu žalost, trener Bo Ryan nije ga držao na parketu u završnici utakmice koju su Badgersi nespretno, moglo bi se reći i nezasluženo, izgubili divljačkom tricom Aarona Harrisona 5.7 sekundi prije kraja utakmice.

S osam poena (3-5 šut iz igre, 2-3 za tricu), pet skokova i dvjema asistencijama za 15 minuta na parketu, Dukan je svejedno, u najvažnijoj utakmici sezone za Wisconsin Badgerse, premašio sve svoje prosjeke dokazavši izniman potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin igra na poziciji četvorke, visok je 206 centimetara i težak oko 105 kilograma. Čini se perfektnom kombinacijom za krilnog centra. Usto je školovan, taktički vrlo uredan igrač. Odlično se ponaša u postavljanju blokova, dok je skakački podjednako agresivan i u obrani i u napadu. S obzirom na fine dodavačke sposobnosti i meku ruku, Dukan je sjajan igrač za otvaranje reketa.

Prošlu je sezonu propustio (tzv. red shirt) zbog mononukleoze i pred njim je finalna, četvrta godina na vrlo jakome i cijenjenom sveučilištu. U njemu bi Hrvatska reprezentacija mogla dobiti još jednog nositelja igre i izvrsnu nadopunu Dariju Šariću u neposrednoj budućnosti. Poziv i ulazak u nacionalnu momčad Duje zaslužuje vrlo vjerojatno već ovog trenutka, odnosno za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj ove sezone. Ako može ponavljati izdanja od subote u Arlingtonu, to uopće nije sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo