Play ponuda

Dražen bi bio ponosan: 'Žao mi je! Bila mi je čast!'

shimmer fallback

All-Star subota u Orlandu nije nam donijela rasplet o kakvom smo sanjarili.

26.2.2012.
11:26
Play ponuda

No, nije mu za zamjeriti. Bilo mu je prvi put pa se nije najbolje snašao pod svjetlima tolikih iščekivanja i pritiska koji si je odabirom dresa sam nametnuo.

"Žao mi je što nisam uspio, no tijekom šutiranja osjetio sam neki umor. Nadam se da nisam puno razočarao svoje hrvatske navijače, meni je bila čast nositi taj dres."

Morrow je pogodio samo dvije od pet šarenih lopti, takozvanih money ball, koje donose dva boda.

"Da sam pogodio dvije šarene lopte ne bih imao 14 već 18 bodova i pripetavao bih za finale kao Chalmers i Love. No, bila je to jedna od najboljih prvih rundi ikad, a i zaradio sam jedan bod više nego Dražen 1992.

Na koncu je slavio, neočekivano, centar Minnesote Kevin Love. Nakon što se provukao u finale, a potom s Kevinom Durantom otišao u produžetke, u dodatnom je raspucavanju pobijedio najboljeg strijelca lige.

Izjednačeno je bilo i u natjecanju u zakucavanju jer su se, za izvanamerički svijet, četiri anonimusa uistinu potrudila biti kreativnima. Nova formula ocjenjivanja (više nema žirija, glasa publika sms porukama) donijela je pobjedu Jeremyju Evansu koji je iskreno priznao:

"Da je glasovao žiri vjerojatno bi netko drugi imao veći zbroj bodova, no publika je u mom slučaju očito vrednovala najbolje pojedinačno zakucavanje."

A to je bilo zakucavanje dviju lopti izbačenih iz ruku sjedećeg suigrača Haywarda kojeg je, usput, preskočio. Inače, ovaj puta se dosta preskakalo žive prepreke. Houstonova Chase Budinger otvorio je natjecanje skokom preko repera Puffa Diddyja, a na koncu je zakucao s povezom preko očiju u originalnom dresu pobjednika iz 1992. Cedrica Ceballosa koji je tada također zakucao napamet.

Play ponuda
Play ponuda