Kakva drama / Drama u prvoj utakmici osmine finala Eurobasketa: Francuzi u posljednjim sekundama okrenuli nemoguće

Image

Francuska je prvi četvrtfinalist.

10.9.2022.
14:42
VOYO logo

u prvoj utakmici osmine finala Eurobasketa viđena je prava drama. Turska je u Berlinu imala na koljenima Francusku, ali je u ludoj završnici uspjela prokockati pobjedu i ispasti nakon produžetka (86:87).

Francuzi, koji su prema kladionicama četvrti favoriti za zlato nakon Srbije, Slovenije i Grčke, katastrofalno su odigrali treću četvrtinu. Na poluvremenu je Francuska imala osam poena prednosti (43:35), a onda je sljedeću četvrtinu izgubila s 22:6. Ipak, pred kraj utakmice Francuska se vratila i stigla u vodstvo, ali je onda nizom pogrešaka opet prepustila vodstvo Turcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnica o kojoj će se pričati

Imala je Turska 77:73 24 sekunde prije kraja, a zatim i desetak sekundi prije kraja dva poena prednosti, dva slobodna bacanja i loptu sa strane. Cedi Osman, koji je dotad pogodio sva četiri bacanja, promašio je oba, a onda su zbunjeni Turci poklonili loptu Francuzima. Evan Fournier je odlučio završiti zadnji napad, promašio je, ali je Francusku skokom i zakucavanjem spasio Rudy Gobert.

Turci su u zadnjoj sekundi promašili šut za pobjedu u regularnom dijelu, a onda u produžecima, pri rezultatu 86:87, nakon niza promašaja Francuza i dva promašena bacanja Goberta imali napad za pobjedu, no zakomplicirali su ga i izgubili loptu te ispali. Gobert je s 19 poena i 17 skokova bio daleko najbolji igrač utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu Francuska ide na Srbiju ili Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo