Drama pod Tornjem: Malo je falilo za veliko čudo

Košarkaši Cibone ipak nisu izveli malo sportsko čudo. U 16.

14.1.2012.
20:37
VOYO logo

Kako je krenula utakmica (16:28 rezultat nakon prve četvrtine), činilo se kako će Repešini učenici pretrpjeti težak poraz, ali vukovi su pohvatali konce pa su se držali na 10-ak koševa zaostatka. Sredinom četvrte četvrtine došli su i na -6, a kako se bližio kraj, tako se i topila prednost Izraelaca.

Samo minutu prije kraja cibosi su košem Sutona došli na 75:77, a onda je pola minute prije kraja Zubčić zabio za izjednačenje! Slobodnim bacanjima Langforda Maccabi je opet poveo 79:77. Cibona je zatim 15 sekunda prije kraja zvala minutu odmora, nakon koje Rozić zabija za 79:79 i odvodi utakmicu u produžetke, nakon što je Langford promašio tricu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produžetak su bolje otvorili gosti, koji su serijom 5-0 otišli na 79:84, a dvije minute prije isteka dodatnih pet minuta, tricom Scheyera, a zatim i polaganjem Hendrixa, Maccabi je otišao na nedostižnih 81:91. Rozić i Harper samo su ublažili poraz za konačnih 85:91.

Kod Cibone je najefikasniji bio Barbour sa 16 koševa (4 od 6 za tricu), dok se u redovima Maccabija istaknuo Smith sa 19 koševa. Nakon 16. kola, Izraelci su prvi sa 15 pobjeda i jednim porazom, dok Cibona ima osam pobjeda i osam poraza. Košarkaši Zagreba izgubili su na gostovanju u Podgorici od domaće Budućnosti 70:81.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad u 7. minuti utakmice imate u statističkim podacima više izgubljenih lopta (3) nego koševa (2), onda se i ne možete nadati ničemu osim poraza! Koji se mravima, doduše, u 16. kolu regionalne košarkaške ABA lige dogodio tek u produžetku 70:81 (64:64, 27:31). Ali ulazak u utakmicu bio je katastrofalan, nakon sedam minuta Zagreb je gubio 12:2, ali ta je crna rupa do poluvremena već nadoknađena, pa su mravi na odmor otišli s pristojnih -4 (27:31).

U trećoj četvrtini nastupio je uragan momčadi Vlade Androića, koja je u Podgorici bila bez Mulaomerovića, Kasuna i Heytvelta, pa je Zagreb u jednom trenutku u 28. minuti imao i vodstvo od sedam koševa (43:36). Ušli su zagrebaši sa +2 u zadnjih 10 minuta o kojima im je ovisila čitava sezona. Naime, utakmica u Podgorici bila je prekretnica, tako su je uostalom označili i u taboru Zagreba. Ili će mravi napraviti odlučan korak prema završnom turniru ili će im ostati tanka šansa za plasman među najbolje četiri momčadi prvenstva. Na kraju se, u uzbudljivoj završnici dogodio - produžetak! U kojemu su mravi ostali bez daha i naposljetku izgubili 70:81.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u redovima mrava bio je Simon sa 21 košem i 11 skokova, a domaćine je predvodio Ivanović sa 23 koša.

Nakon 16 kola Budućnost ima omjer 11-5, a Zagreb 8-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo