DOZNAJEMO, ROKO PRKAČIN PRIJAVIO SE NA NBA DRAFT: / Njegov otac nam je otkrio detalje - 'Ako ga izaberu, bit će najmlađi igrač lige'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Amerikanci ga opisuju kao visokog igrača koji ima sjajno razumijevanje igre te dobru kontrolu lopte.

25.5.2021.
13:06
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Mlada zvijezda hrvatske košarke Roko Prkačin (18) prijavio se na NBA draft. Vijest nam je potvrdio njegov otac, legendarni hrvatski košarkaš Nikša Prkačin.

"Roko se prijavio prije 20 dana na NBA draft. Iskreno, nemamo sad neka prevelika očekivanja, odradit će treninge i pripremiti se pa ćemo vidjeti koji će biti izbor. Ako ne bude izbor zadovoljavajuć, ostat će tu gdje je. No, ako ga izaberu na draftu i odluči otići u NBA ligi, tamo će biti najmlađi igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko je ove sezone pokazao golem potencijal u redovima Cibone. U ABA ligi u prosjeku je zabijao 13,4 poena te hvatao 7 skokova uz jednu i pol asistenciju u prosjeku po utakmici. Posebno se ističe i njegov postotak šuta za tri poena koji iznosi u prošloj sezoni ABA lige 40 posto. U hrvatskoj ligi nešto je niži i iznosi 31 posto, dok su mu u domaćem prvenstvu asistencije i skokovi u prosjeku nešto viši.

Image
Image

31.01.2021., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 17. kolo, KK Cibona - KK Krka. Roko Prkacin. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Moguć izbor prve runde

Idealna pozicija za mladog Prkačina je krilni centar. Visok je 206 centimetara, a raspon ruku mu je 213 centimetara. Fizički odgovara zahtjevima NBA lige, s tim da će vjerojatno još malo narasti. Portali specijalizirani za NBA draft Prkačinu predviđaju da će biti izabran krajem prve runde ili početkom druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci ga opisuju kao visokog igrača koji ima sjajno razumijevanje igre te dobru kontrolu lopte. Sposoban je kreirati napade za suigrače i za sebe, a ima i potencijal biti solidan obrambeni igrač. Kao najveća mana navodi se vanjski šut i šut s linije slobodnih bacanja.

NBA draft 2021. održat će se 29. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo