DONČIĆ ODIGRAO PARTIJU ZA PAMĆENJE: / Nezaustavljivi slovenski rookie ušao u NBA povijest

Image
Foto: AFP

Došao nadomak osobnog rekorda od 31 koša u najjačoj ligi svijeta.

17.12.2018.
8:43
AFP
VOYO logo

Slovenski košarkaš LukaDončić nastavio je oduševljavati NBA poklonike. Predstavom protiv Sacramenta još je jednom istaknuo kandidaturu za rookieja sezone. Njegovi Dallas Mavericski izgubili su 120:113, a 19-godišnjak je s 28 poena bio najbolji strijelac utakmice.

Toliko su ubacili Fox i Hield iz Sacramenta, međutim Dončić je tomu pridodao još šest skokova, devet asistencija i jednu ukradenu loptu što ga je učinilo igračem utakmice. Na taj način postao je tek šesti tinejdžer u NBA povijesti s takvim brojkama na jenodm susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović bolji od Hezonje

Tri su susreta odigrana u nedjelju navečer i još toliko u noći. U hrvatskom obračunu BojanBogdanović bio je bolji od MarijaHezonje. Indiana Pacersi slavili su sa 110-99. Bogdanović je za 35 minuta zabio 12 poena, uz tri asistencije i četiri skoka. Hezonja je na parketu boravio 13 minuta, što mu je bilo dovoljno tek za dva poena.

Cleveland Cavaliersi pak uvjerljivo su poraženi od Philadelphije 105-128. Žižić je u redovima poraženih dobio priliku pa je u 17 minuta zabio sedam poena, a pridodao je još asistenciju i četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj nedjeljnoj utakmici Brooklyn je srušio Atlantu sa 144-127. Netse je do pobjede predvodio D'Angelo Russell s 32 poena, sedam asistencija i šest skokova.

U ostalim susretima odigranima u noći s nedjelje na ponedjeljak Washington je bio bolji od LA Lakersa 128-110. Na toj utakmici briljirao je Wall s 40 poena i 14 asistencija. Ivica Zubac pak za šest i pol minuta ubacio je četiri koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Miami Heat je slavio protiv New Orleans Pelicansa 102-96, dok je Denver bio bolji od Toronta s 95-86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo