DERBI NBA LIGE OTIŠAO NA STRANU CELTICSA: / Prvaci izgubljeni u Bostonu, tragična vijest pokrenula neočekivanog junaka

Image
Foto: AFP

Dvoboj u tom trenutku najboljih momčadi dviju konferencija obilježio je utakmicama siromašnu večer u NBA ligi.

17.11.2017.
8:09
AFP
VOYO logo

Neočekivani junak Celticsa bio je Jaylen Brown, treći izbor prošlogodišnjeg drafta, koji je nekoliko sati prije utakmice saznao za iznenadnu smrt prijatelja iz djetinjstva. S 22 poena i sedam uhvaćenih lopti bio je prvo ime pobjedničkog sastava koji je 18 koševa i jedanaest skokova dobio od Ala Horforda, ali i u kojem je u posljednjoj četvrtini teret na sebe preuzeo, očekivano, Kyrie Irving. Ubacio je jedanaest od ukupno 16 svojih koševa (imao i pet skokova i šest asistencija) u posljednoj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Curry (šut 3-14, trica 2-9) i Klay Thompson (šut 5-18, trica 3-11) nisu imali svoju večer, no njihova je momčad u jednom trenutku utakmice uživala prednost od 17 poena. Pokazalo se premalu protiv sastava koji sad ima četrnaest pobjeda u nizu i dalje najbolji omjer lige. Kevin Durant je ubacio 24 za Warriorse.

Lekciju iz napadačke košarke Sunsima su pružili Rocketsi koji su u Talking Stick Resort Areni već do poluvremena ubacili nevjerojatnih 90 poena. Završilo je 142-116 za goste, sada vodeću momčad Zapadne konferencije u čiji se sastav nakon četrnaest utakmica pauze zbog ozljede koljena vratio Chris Paul (jedanaest poena i deset asistencija za 20:45 u igri).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je u svojim rukama držao u ovom ogledu nezaustavljivi James Harden koji je ostvario učinak od 48 poena i sedam asistencija gađajući 12-22 iz igre i 18-18 sa crte slobodnih bacanja. Od ukupnog broja svojih koševa, 23 je postigao u drugoj četvrtini. Nedavno pristigli Greg Monroe pokazao je najviše u dresu poražene momčadi (20 poena, jedanaest skokova) za koju je više od 22 minute igrao i hrvatski košarkaški reprezentativac Dragan Bender. Uz dva promašaja za tri poena i još dva za dva, ostao je bez ubačenog koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Boston Celtics - Golden State Warriors 92-88

Phoenix Suns - Houston Rockets 116-142

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo