obećanje iznad svega / Dario Šarić za RTL Danas otkrio zašto se odlaskom u NBA odrekao milijuna

Hrvatski košarkaši ponovno su na okupu i počeli su olimpijsku misiju. Među njima i službeno nova NBA zvijezda, Dario Šarić

20.7.2016.
19:04
VOYO logo

Dario Šarić, kao novi član Philadelphije ponovno je uz reprezentaciju, s mislima na Rio.

"S tim košarkaškim elementima, sa željom i srcem sigurno da možemo napraviti dobre stvari. Koliko je to daleko, da li je to ući u četvrtfinale, da li je to ući u polufinale, rano je reći", započeo je Dario. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Riju ih možda čeka i okršaj s moćnim Amerikancima, ali za Šarića će to biti tek zagrijavanje za NBA. U Philadelphiji, na potpisu ugovora je dočekan kao zvijezda.

"Ja sam navikao u Europi na te stvari, kad te netko pita za izjavu, daš izjavu do kraja, završiš i odeš. A tamo nakon jedne izjave što sam dao za novine, policajac me vuče za ruku i požuruje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvlačili su Šarića mediji jer to što je on napravio da dođe u Philadelphiju, ne bi mnogi. Dao je svojih 350 tisuća dolara za otkup ugovora u Turskoj i pristao na manju plaću nego što bi mogao imati sljedeće sezone. Jer on je klubu obećao – dolazim dvije godine nakon drafta.

"Sigurno da bi bilo više novaca i zarade da sam ostao u Europi još jednu godinu. Cijeli život me učio da je riječ važnija od bilo kakvog papira, da je riječ važnija od bilo kakve slike. Da je riječ ono što kažeš nekome, kad mu stisneš ruku, i mislim da je to najvažnije u životu", tvrdi Šarić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ionako će se novac vratiti, nastavi li Dario igrati onako kako zna.

"Ne dolazim tamo baš kao mladi dečko, bez iskustva i bez velikih utakmica. Dolazim sa solidnim iskustvom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sa statusom nositelja reprezentacije, sa samo 22 godine. Pa će sada prvo u lov na olimpijsku medalju, a onda ga čeka američki NBA san.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo