Najveća hrvatska sportska nada tuži vlastite roditelje!

I to je moguće! Jedan od najperspektivnijih hrvatskih sportaša Dario Šarić tuži roditelje!

24.9.2012.
9:18
VOYO logo

Obitelj Šarić našla je rupu u ugovoru koja bi najboljeg juniorskog košarkaša Europe oslobodila još jedne godine ugovora sa Zagrebom. Prilikom dolaska u Zagreb, Centar za socijalnu skrb nije dao suglasnost za transfer tada maloljetnog Darija Šarića, te će 18-godišnji Šibenčanin tužiti roditelje i klub ne bi li uspio raskinuti ugovor s Mravima.

Podsjetimo, radi se o košarkaškoj trakavici koja traje već dvije godine. Nezadovoljnog minutažom u Zagrebu, Šarića se prvo tjednima iz Zagreba selilo u ostale naše klubove (Cibona, Cedevita...), da bi na kraju potpisao petogodišnji ugovor s Bilbaom. Prema planu, Šarić bi trebao odraditi i još najmanje jednu sezonu na posudbi u Hrvatskoj (Split), ali u cijeloj priči je jedan 'mali' problem – odšteta koju Španjolci trebaju platiti Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okruglih milijun eura traže u klubu iz Trnskog jer 18-godišnjem Šibenčaninu ugovor sa Zagrebom traje još godinu dana. Milijun za najboljeg juniora možda i nije tako puno, ali Šarić već dvije sezone stagnira u seniorskoj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako dolazimo u sadašnjost gdje su Šarići našli 'rupu' u ugovoru sa Zagrebom. Naime, kad je maloljetni Dario dolazio u Zagreb, suglasnost za transfer, osim roditelja, morao je dati i Centar za socijalnu skrb. Iz nekog razloga u Zagrebu su na taj detalj zaboravili i ugovor bi vrlo lako mogao postati ništavan. Dario će tako tužiti Mrave zbog sklapanja štetnog ugovora, a usput i vlastite roditelje, jer tako nalaže zakon.

"Ja sam sve dogovarao s Tomislavom Karamarkom, vjerovao sam mu, a on mi se nije javio godinama. Mi smo kao obitelj izigrani. Ja ne znam zašto je Zagreb sprečavao Darijev razvoj, zašto on nije mogao igrati. Svaki dan me zove po desetak skauta iz klubova diljem svijeta i ne mogu vjerovati da se ovo događa kad im kažem. Pitaju kako je to moguće, a evo, moguće je, kod nas u Hrvatskoj je sve moguće, pa i da trune najbolji junior Europe", izjavio je tata Predrag Šarić za HTV-ov treći Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako ćemo vjerojatno doći do kraja trakavice u kojoj su vjerojatno svi izgubili. Zagreb jer će im 'zlatna koka' otići bez odštete, Dario jer posljednje dvije godine je igrao na kapaljku i sada u Splitu još ne smije igrati službene utakmice, te hrvatska košarka jer ogroman talent nije se u potpunosti razvijao.

Samo u Hrvatskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo