hrvati doživjeli poraze / Šarić rođendan proslavio povijesnim učinkom, Bogdanović i Hezonja solidni

Image
Foto: AP

Dario Šarić radno je proslavio 23. rođendan i došao do povijesnog učinka koji nije pošao za rukom nijednom drugom rookieju. Bojan Bogdanović i Mario Hezonja bili su solidni u porazima, Golden State Warriorse razveselio je sjajan povratak Kevina Duranta, borba za posljednja mjesta na Istoku je vrlo neizvjesna.

9.4.2017.
10:12
AP
VOYO logo

Chicago Bullse razveselio je povratak Dwyanea Wadea na parkete, piše Sportnet. U pravom trenutku, borba za doigravanje u završnoj je fazi, a Bullse čeka grčevita borba. Sretan je bio i Wade, nakon tri tjedna pauze zaželio se lopte, bio je odličan. Imao je Chicago šest koševa prednosti u važnoj utakmici protiv Brooklyn Netsa, otišao je Wade na klupu, a njegova momčad je prokockala vodstvo i upisala opasan poraz 107:106.

S obzirom da je Miami Heat dobio svoju utakmicu, sad su izjednačeni na osmom mjestu Istoka. Imaju Bullsi prednost pred Heatom zbog boljeg međusobnog skora pa situacija još uvijek nije kritična, ali više nemaju pravo na krivi korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netse je do pobjede predvodio igrač kojeg su se Bullsi odrekli ove sezone, SpencerDinwiddie, igrao je s posebnim žarom sinoć i ubacio Bullsima 19 koševa. Isto je toliko poena dodao i Caris LeVert, 16 koševa uz 12 skokova upisao je Rondae Hollis-Jefferson.

Najbolji kod Bullsa bio je Jimmy Butler, koji je ujedno promašio šut za pobjedu Bullsa. Susret je okončao s 33 poena. Robin Lopez dodao je 16 koševa, Grant 15, a Wade 14 uz sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee Bucksi dohvatili su mjesto u doigravanju relativno laganom pobjedom u gostima kod Philadelphia 76ersa, 90:82. Do pobjede ih je predvodio GiannisAntetokounmpo s 20 koševa, deset skokova i šest asistencija, drugo je to doigravanje Bucksa u posljednje tri sezone.

"Osjećaj je dobar. Radiš čitavu sezonu za ovakve trenutke. Ovo je tek početak, želimo dogurati daleko u doigravanju", rekao je Antetokounmpo nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parketu i oko parketa bila su trojica glavnih kandidata za rookieja godine, ali samo jedan je igrao. Dok su Malcolm Brogdon i Joel Embiid sjedili ozlijeđeni na klupama Dario Šarić je imao radni 23. rođendan.

Iako se statistike oko broja njegovih skokova ove sezone nisu slagale Dario je i službeno sinoć došao do 500+ skokova i postao prvi rookie u povijesti NBA lige s 1000+ koševa, 500+ skokova i 150+ asistencija. Zbog ozljede je bio limitiran na 24 minute, ubacio je 14 poena (1/1 za 1, 5/6 za 2, 1/6 za 3) uz osam skokova, četiri asistencije, dvije ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelili su 76ersi 2.500 majica sa Šarićevom slikom, navijači su mu čestitali rođendan, a bilo je i komentara vezanih uz to tko treba dobiti nagradu za rookieja godine.

Najbolji kod Sixersa bio je Richaun Holmes sa 17 koševa i deset skokova. 12 je dodao Luwawu-Cabarrot, na deset koševa i deset asistencija zaustavio se T.J. McConnell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan izvještaj pročitajte na stranicama Sportneta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo