DARIO ŠARIĆ PONOVNO U ZAGREBU: / 'Nismo u dobroj situaciji, moramo se boriti do kraja'

Image
Foto: AFP, PETRAS MALUKAS

Košarkaši Cedevite večeras od 19 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović igraju utakmicu osmog kola Eurolige protiv Anadolu Efesa.

3.12.2015.
11:16
AFP, PETRAS MALUKAS
VOYO logo

Trener Cedevite Veljko Mršić i njegovi košarkaši večeras imaju veliki izazov. Anadolu Efes, turska momčad u kojoj igra Dario Šarić, stoji na putu zagrebačke momčadi prema plasmanu u Top 16 Eurolige. Cedevita neće imati niti malo lagan zadatak jer turska momčad također lovi nastup među 16 najboljih ovog natjecanja.

Image
CEDEVITA SLAVILA NAKON DRAME: /

Dobili devet od zadnjih 10!

Image
CEDEVITA SLAVILA NAKON DRAME: /

Dobili devet od zadnjih 10!

"Prije nekih mjesec dana protiv Efesa u Istanbulu ispričali smo jednu lijepu priču, a sada je pred nama i druga utakmica protiv njih. U tom periodu se promijenilo stanje na tablici, kad smo išli tamo oni su imali 2:0 i bili prvi, a mi zadnji s 0:2. Sada je drugačije i to će biti sasvim drugačija utakmica. Ovo je izuzetno važna utakmica i mi možemo puno dobiti s pobjedom, no svjesni smo da neće biti lako. Moramo igrati odličnu obranu, biti besprijekorni u skoku, prije svega obrambenom, i imati raspoložene pojedince da dobijemo takvu momčad", kazao je u najavi utakmice trener Cedevite Veljko Mršić, koji je jučer poslijepodne svoje igrače po prvi puta ove sezone odveo u karantenu, kako bi se što bolje pripremili i usredotočili na ovaj sraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevitaši u karanteni

"Imamo dosta mladih igrača i dosta samaca koji još nisu spremni organizirati si ni prehranu kako treba, a činjenica je da smo puno bolje izgledali uvijek na strani kad je momčad na okupu i kad je fokusirana. Želimo ih maknuti od možebitnih zivkanja za ulaznice, da ih držimo pod kontrolom i da vidimo kako ćemo reagirati nakon takve pripreme", dodao je Mršić.

Image

Anadolu Efes trenutno je četvrti u grupi uz tri pobjede i četiri poraza. No, nema sumnje da je riječ o fantastičnoj momčadi, jednoj od najskupljih u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Arapović se veseli Dariju Šariću

"Cedevita je odlična momčad. Drugi put igramo protiv njih, a osobno sam igrao protiv Cedevite nebrojeno puta u prošlosti. Igraju odličnu timsku košarku. Ako ćemo igrati kao u drugoj četvrtini protiv Milana sve će biti lakše. Nismo u dobroj situaciji u skupini, tako da se moramo boriti u svakoj utakmici. Imamo momčad punu talentiranih igrača. Nadam se da ćemo odigrati na najvišoj razini da ćemo pobijediti", rekao je Šarić u najavi utakmice.

Mladi krilni centar Cedevite Marko Arapović veseli se novom okršaju s bivšim suigračem Darijom Šarićem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da će doći Dario. Ostali smo u dobrom kontaktu i veselim se našim duelima na terenu."

Trener Anadolu Efesa Dušan Ivković svjestan je važnosti ove utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je vrlo važna za obje momčadi. Imali smo tri poraza zaredom u Euroligi, a sve je započelo utakmicom koju smo izgubili od Cedevite kod kuće. S druge strane, Cedevita je od te utakmice imala tri pobjede zaredom prije nego što su izgubili kod kuće od Olympiakosa. Očekujem tešku, ali dobru utakmicu", kazao je Ivković.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo