ČUVENI TRENER I RAĐA OGORČENI ZBOG ONOG ŠTO SU AMERIKANCI NAPRAVILI KUKOČU: / 'To je velika glupost, nadam se da će brzo ispraviti tu pogrešku'

Image
Foto: Profimedia

Svi su mislili da je ovo njegova godina, ali će na kraju morati još malo pričekati

17.4.2020.
16:37
Profimedia
VOYO logo

Legendarni košarkaški trener BožidarMaljković i jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti DinoRađa prokomentirali su za Sportklub činjenicu da ToniKukoč niti ove godine nije izabran u košarkašku Kuću slavnih.

Image
VELIKO RAZOČARANJE ZA TONIJA KUKOČA: /

Poznato tko sve ulazi u Kući slavnih: 'Toni je bio taj dio slagalice za nas i zaslužuje biti tamo’

Image
VELIKO RAZOČARANJE ZA TONIJA KUKOČA: /

Poznato tko sve ulazi u Kući slavnih: 'Toni je bio taj dio slagalice za nas i zaslužuje biti tamo’

"Siguran sam da će Toni vrlo brzo ući u Kuću slavnih, ali mi je žao što nismo ušli zajedno jer bi to bilo zasluženo, ali i zaista fenomenalno za hrvatski sport", kazao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je glupost što Toni još uvijek nije ušao u Kuću slavnih, ali vjerujem da će se ljudi koji odlučuju o tome brzo opametiti i ispraviti tu veliku pogrešku", poručio je Maljković.

Prisjetio se dvojac i povijesnog euroligaškog naslova Jugoplastike 1989. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Chicago Bulls guard Michael Jordan (L), injured forward Scottie Pippen (C) and forward Toni Kukoc watch their teammates play against the Milwaukee Bucks during the second quarter 05 December at the United Center, in Chicago, IL. Pippen has demanded that he be traded to another team following his recovery from foot surgery., Image: 68597113, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia

“Prvo bih htio reći da mi nismo bili najbolja momčad na tom Final Fouru u Münchenu, ali smo bili momčad koja je najviše radila. Mjesec dana prije Final Foura izgubili smo čak 37 razlike od Barcelone u regularnom dijelu i to mi je bio jedan od najgorih poraza u životu. Taj poraz sam iskoristio da nabrijem svoje igrače prije Final Foura i te polufinalne utakmice protiv Barcelone u kojoj smo ih pregazili”, rekao je Maljković, koji je bio na klupi čuvene momčadi.

“Kada smo otišli u München nismo vjerovali da možemo nešto napraviti. Ekipe protiv kojih smo igrali su bile pune odličnih Amerikanaca i teško je bilo očekivati nešto. Međutim, Božo je napravio veliki posao jer je skinuo pritisak s nas i odlično nas je pripremio za te utakmice. Kao što je rekao Barcelonu smo zaista pregazili, ali finale protiv Maccabija je bilo puno teže, međutim uspjeli smo iznenaditi cijeli košarkaški svijet i osvojiti naslov”, dodao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo