CURRY, UZALUD TI PRSTEN: / Za NBA igrače najbolji je Brada

Image
Foto: AFP

Možda nije bio MVP, ali James Harden je najbolji košarkaš sezone prema izboru Udruženja NBA igrača.

22.7.2015.
12:04
AFP
VOYO logo

Nagrada je igraču Houston Rocketsa, poznatom po svojoj dugačkoj bradi, dodijeljena na svečanosti u Las Vegasu. U izboru za najkorisnijeg igrača sezone novinari su Hardena svrstali na drugo mjesto, iza Stephena Curryja koji je kasnije s Golden Stateom osvojio NBA prsten. U izboru su još konkurirali LeBron James i Russell Westbrook.

Igrači tajno najviše žele LeBrona

Ipak, Stephen Curry je jedini otišao kući s dvije nagrade, u kategoriji "Igrač kojeg je najteže čuvati" i "Igrač odluke". Iako je proglašen MVP-jem sezone, Curry je u NBA finalu protiv Clevelanda ostao bez nagrade za najkorisnijeg igrača koju mu je "preoteo" suigrač Andre Iguodala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBron James je dobio najviše glasova za nagradu "Igrač kojeg potajno želite u svojoj momčadi", a konkurenti su mu bili Stephen Curry, Anthony Davis i Tim Duncan. Najviše NBA igrača bi željelo igrati pod vodstvom Gregga Popovicha. Najboljim obrambenim igračem proglašen je centar LA Clippersa DeAndre Jordan, a najbolji novak je Andrew Wiggins koji je istu nagradu zaradio i u izboru novinara.

Nagrada za "reformista" Iversona

Dodijeljene su i tri počasne nagrade. Allen Iverson je proglašen igračem reformistom, čovjekom koji je inicirao određene promjene u igri. Chris Paul je za svoje kvalitete na terenu te promoviranje NBA lige izvan parketa dobio nagradu nazvanu po NBA velikanu Oscaru Robertsonu, a za čovjeka godine, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta, izabran je jedan od najboljih šutera novijeg doba Ray Allen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo