CURRY POPUT JORDANA: / NBA liga ovo je vidjela samo jednom i to prije dvadeset godina

Image
Foto: AFP, Thearon W. Henderson

Košarkaši Golden State Warriorsa postali su druga momčad u povijesti NBA lige koja je u osnovnom dijelu sezone upisala 70 pobjeda.

8.4.2016.
8:46
AFP, Thearon W. Henderson
VOYO logo

Aktualni prvaci najjače košarkaške lige svijeta trenutačno su na omjeru pobjeda i poraza koji iznosi 70-9, a posljednjim slavljem pridružili su se momčadi Chicago Bullsa iz sezone 1995/96 kao jedini koji su stigli do 70 pobjeda u borbi za pozicije u doigravanju. Warriorsi su i dalje u prilici postati momčad s najboljim omjerom svih vremena, a za to im je potrebno slaviti u preostale tri utakmice prvog dijela sezone. Žele li nadjačati 72-10 legendarne postave Chicaga morat će upisati pobjede protiv Memphisa u gostima, potom na gostovanju kod San Antonija (čiji omjer na domaćem parketu iznosi 39-0), a potom ponovno protiv Memphisa pred svojim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naljutili svog trenera

Do pobjede protiv Spursa Warriorsi su stigli ponajviše zahvaljujući Stephenu Curryju i njegovoj igri u trećoj četvrtini utakmice. Od ukupno 27 poena i devet asistencija ponajbolji košarkaš današnjice u otvarajućoj dionici drugog poluvremena upisao je 15 koševa i četiri dodavanja. Ovu reakciju svog najboljeg pojedinca, ali i cijele momčadi isprovocirao je trener Steve Kerr trenutkom ludila na klupi nakon što je njegova momčad ostavila Dannyja Greena samog na šutu za tri poena u seriji kojom su Spursi manjak od 15 poena smanjili na šest. Odgovorio je potom Harrison Barnes (21 koš, osam skokova) dvjema tricama za odlazak na odmor Warriorsa sa 52-40.

https://vine.co/v/iIxt0qXw0Q5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sastav Spursa koji će u doigravanje sa drugog mjesta Zapadne konferencije, i čiji omjer trenutačno iznosi impresivnih 65-13, najviše je, 23 poena, ubacio Kawhi Leonard.

Teški zadaci za Rocketse i Bullse

Phoenix Sunsi prekinuli su 124-115 pobjedom niz od sedam vezanih poraza, a do nje su stigli utakmicom u Houstonu. Za Rocketse to znači još jedan korak unatrag u nastojanju da se nađu među klubovima koji će u borbu za naslov prvaka budući da na devetom mjestu Zapada sada imaju osjetan zaostatak za košarkašima Utah Jazza koji drže osmu poziciju, posljednju koja vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto vrijedi i za Chicago Bullse koji su poraženi kod Miami Heata. Devetom pozicijom ljestvice klubova Istočne konferencije i dalje su 'u igri' za doigravanje, no sve se to svodi više na teoriju nego na materijalizaciju njihovih nadanja.

NBA rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 95-87

Houston Rockets - Phoenix Suns 115-124

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami Heat - Chicago Bulls 106-98

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 97-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Damjan Rudež odigrao je bez učinka 70 sekundi za Timberwolvese)

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 112-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo