ČUDESNA PREDSTAVA ROSEA: / Veteran odigrao utakmicu života; nakon noći za pamćenje - slomio se!

Image
Foto: Screenshot

Utakmica života Derricka Rosea

1.11.2018.
8:39
Screenshot
VOYO logo

U noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu, odigrane su nove utakmice u NBA ligi. Za popularni "Halloween", u Hrvatskoj poznat kao "Noć vještica", na NBA parketima viđena tri Hrvata. Mario Hezonja igrao je 12 minuta u porazu svojih New York Knicksa protiv Indiane u Madison Square Gardenu 107-101. "Super Mario" je u kratkom vremenu uspio podijeliti čak 7 lopti za koš i zabiti 3 poena. Bogdanović je zabio za Indianu 10 poena uz 3 skoka. Osim njih, Dragan Bender je odigrao tri minute za Phoenix, zabio je dva koša i upisao jedan skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče događanja u "Velikoj jabuci", najzaslužniji za pobjedu Pacersa bio je Victor Oladipo koji ih je doveo u vodstvo 2:43 minute prije kraja zakucavanjem, a onda u zadnjih 90 sekundi zabio dvije trice.

LUDNICA U NBA LIGI: Westbrook i Beverly vodili pravi rat na terenu, zvijezda Oklahome uništila ga i gestom i igrom; ‘Oni se epski mrze’

Tim Hardaway Jr 37 poena za 37 minuta

Najbolji u momčadi pobjednika bio je Domantas Sabonis sa 30 poena, 9 skokova i 3 asistencije. U redovima poražene momčadi najviše je pokazao Tim Hardaway Jr, sin legendarnog All Star playa Tima Hardawayja zabivši za 37 minuta 37 poena, uz 1 skok i 1 dodavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rose junak uzbudljive Haloween NBA noći

Apsolutni junak ove uzbudljive "Haloween" NBA noći bio je 30-godišnji veteran Minnesota Timberwolwesa Derrick Rose, bivši MVP lige iz 2011. koji, da nije bilo one grozne ozljede, odnosno ozljeda nakon, bi imao i prsten NBA prvaka na ruci. Rose je u pobjedi svoje momčadi nad Jazzom 128-125 ubacio 50 poena za 40 minuta igre, uz 6 asistencija i 4 skoka. To mu je najbolja predstava karijere, utakmica života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz igre je Rose gađao 19-31, za tricu 4-7. Uz njega, dolična je bio strašno talentirani Karl-Anthony Towns sa 28 poena i 16 skokova za 40 minuta igre. U drugom je poluvremenu zabio 34 koša, uključujući i pogodak 30 sekundi prije kraja koji je Minnesoti osigurao vodstvo i pobjedu. Jae Crowder i Joe Ingles su svaki promašili pokušaj trice koji je Utahu mogao donijeti izjednačenje. Donovan Mitchell je zabio 26, a Rudy Gobert 22 za Utah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, Rose nije skrivao emocije zbog svoje povijesne predstave, to mu je kazala i reporterka uglednog američkog FOX-a. Rose je u suzama rekao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan se ubijam od treninga, radim kao konj, Želim zahvaliti svima, navijačima, franšizi, svima. Ja samo igram svoju igru i večeras je bila luda noć. Moja uloga u momčadi je da uskočim i kao veteran pomognem ovim mladim momcima, da im budem primjer, nikad nisam toliko pričao s igračima, sa svojim suigračima u karijeri, kao do sad", kazao je Rose i rasplakao se. Emocije su ga slomile, Rose je za vrijeme davanja izjava govoruio drhtavim glasom, na rubu suza. Puno mu znači ova predstava, tih 50 poena, to što je predvodio momčad do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi bolji od Dallasa, Zubac nije igrao

Dramatično je bilo u Salt Lake Cityju, gdje su domaći Lakersi pobijedili Dallas Maverickse i Luku Dončića 114-113. Pobjednički koš za društvo iz sunčane Kalifornije iz slobodnh bacanja zabio je, tko drugi nego najbolji košarkaš svijeta LeBron James, koji je utrpao ukupno 29 poena, uz 6 asistencija i 5 skokova. Imao je i 3 ukradene lopte, a sve je ostvario za 38 minuta provedenih na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas je predvodio Wesley Matthews sa 21 poenom za 31 minutu igre. Luka Dončić, čudesni mladi slovenski košarkaš koji već u prvim utakmicama u NBA ligi pokazuje zašto je bio najbolji mladi košarkaš Europe. Dončić je za 28 minuta ubacio 14 poena uz 7 asistencija i 5 skokova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry opet imao svoj šut

Ivica Zubac pobjedu svojih Lakersa pratio je s klupe. Nekih 595 km dalje ili pet i pol sati vožnje od Los Angelesa, u Oaklandu, aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi slavili su protiv New Orleansa 131-121, u još jednoj utakmici u kojoj je svoj mali privatni šou imao najveći šuter NBA lige možda i ikad Stephen Curry, koji je za 36 minuta ubacio 37 poena, uz 9 dodavanja. Trice je gađao 7-11, sjajnih 63,3%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draymond Green bio je jedini u momčadi Warriorsa koji je ostvario double-double učinak. Zabio je 16 poena uz 14 skokova za 34 minute. Uz njega, istaknuo se i Kevin Durant koji je za 40 minuta zabio 24 poena, uz 8 asistencija i 5 skokova. Trice je gađao 2-3. Klay Thompson ubacio je 18, dodavši tom učinku i po 4 skoka, te jednu tricu.

U momčadi Pelicansa, razigrana su bila 4 igrača. Jrue Holiday za 41 minutu ubacio je 28 poena, uz 9 asistencija i 3 skoka. Nikola Mirotić odlično ga je pratio sa 26 koševa i 12 skokova. Odlični centar Anthony Davis za 41 minutu je ostvario učinak od 17 poena i 12 skokova, uz, pazite sad ovo, čak 7 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produžeci u Chicagu

Pobjednika između Denver Nuggetsa i Chicago Bullsa odlučili su produžeci i sa 108-107 su na kraju slavili Nuggetsi. Paul Millsap je polaganjem 0.1 sekundu prije kraja produžetka osigurao pobjedu Denveru, šestu u sedam utakmica ove sezone. Nikola Jokić je bio najučinkovitiji igrač Nuggetsa sa 22 koša, 12 skokova i devet asistencija. Millsap je dodao 19 koševa i šest skokova. Chicago je predvodio Zach LaVine sa 28 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets su također slavili nakon produžetaka, oni su sa 120-119 bili bolji od Detroit Pistonse. Spencer Dinwiddie je zabio svih svojih 25 koševa nakon prvog poluvremena, uključujući i odlučujuću tricu 7.1 sekundi prije kraja produžetka. Joe Harris je ubacio 23 koša za Netse, a Blake Griffin 25 za Pistonse.

Spursi razbili Sunse

San Antonio Spursi su sa 120-90 razbili Phoenix Sunse, a DeMar DeRozan i LaMarcus Aldridge su zabili 25, odnosno 24 koša za pobjedu. TJ Warren je predvodio Sunse, kojima je ovo šesti poraz, sa 21 košem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 114-113 (Ivica Zubac nije ulazio u igru za LA Lakerse) Brooklyn Nets - Detroit Pistons 120-119 (produžetak) New York Knicks - Indiana Pacers 101-107 (Mario Hezonja je odigrao 12 minuta za New York, zabio je tri koša i upisao sedam skokova;Bojan Bogdanović je odigrao 31 minutu za Indianu, zabio je deset koševa i upisao tri skoka i jednu ukradenu loptu) Chicago Bulls - Denver Nuggets 107-108 Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 128-125 Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 131-121 Phoenix Suns - San Antonio Spurs 90-120 (Dragan Bender je odigrao tri minute za Phoenix, zabio je dva koša i upisao jedan skok)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo