Cibona slavila protiv Cedevite, Tedeschi 'poludio'!

Košarkašima Cibone pripao je zagrebački derbi protiv Cedevite u sklopu 12. kola regionalne ABA lige.

9.12.2012.
19:32
VOYO logo

Oko 4000 navijača došlo je pogledati gradski derbi i debi najtalentiranijeg hrvatskog košarkaša Darija Šarića u dresu Cibone.

Cibosi su na poluvremenu vodili 14 koševa razlike (43:29), u trećoj je dionici Cedevita uspjela smanjiti na samo minus pet (56:51), ali je aktualni prvak zadnju dionicu igre otvorio serijom 10:0. Nije Cibona primila koš u nepunih pet minuta posljednje četvrtine i tako je otvorila vrata ka pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji Cibosi bili su Darryle Strawberry i Andrija Žižić, obojica sa 16 koševa, dok je kapetan Marin Rozić zabio 13 koševa uz 5 skokova i čak 6 ukradenih lopti. Šarić je odigrao 20 minuta i za to je vrijeme ubacio 8 koševa (dvice 3-4, trice 0-5, sl. bacanja 2-2) uz 4 skoka, 5 asistencija, jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu.

Vukovima je ovo bila peta ovosezonska pobjeda u ABA ligi kojom je prekinula negativan niz dug čak devet utakmica. Naime, toliko je puta do susreta s Cedevitom hrvatski prvak izgubio kombinirano u Eurokupu i ABA ligi. Kod Cedevite je najefikasniji s 15 koševa (uz 7 skokova) bio Bracey Wright, dok su po 13 zabili Lukša Andrić i Mickaël Gelabale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo