Cibona i Zagreb dramatično do pobjeda

Košarkaši Cibone i Zagreba uknjižili su tijesne pobjede u sklopu 7. kola regionalne ABA lige.

12.11.2011.
22:35
VOYO logo

Cibona i Zagreb do pobjede su došli u posljednjim trenucima. Vukovi su petu ovosezonsku pobjedu izborili u produžetku nakon što ih je povratnik u njihove redove Davor Kus pogođenim trima slobodnim bacanjima spasio poraza u regularnom dijelu. Bilo je 79:76 četiri sekunde prije kraja za Hemofarm kada je Cibona krenula u napad od svojeg koša. Kusa je praktički na centru prilikom pokušaja šuta 0.6 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene faulirao Lambić, a ovaj je bio precizan iz sva tri pokušaja.

U produžetku je tricu u posljednjoj minuti koja je prelomila na stranu zagrebačkog sastava zabio Marin Rozić. Rozić i Damjan Rudež sa 18 koševa svaki predvodili su Cibonu, a dvoznamenkast su učinak ostvarili i Marin Zubčić (15) i Davor Kus (13). Kod Hemofarma je s 23 koša najefikasniji bio Mladen Jeremić. Zagreb se dugo mučio protiv momčadi koja je jedina u dosadašnjem dijelu sezone bez pobjede, ali je na kraju ostvario vrijednu pobjedu. Mrave je do trijumfa vodio Mario Kasun s 24 koša i 12 skokova (7 u napadu), a sjajnu je pomoć imao u Krunoslavu Simonu (19 koševa, 5 skokova i 4 asistencije) i Seanu Mayu (17 koševa i 4 skoka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo najbolji kod Zlatoroga bio je Vladimir Panić s 29 koševa i šest asistencija.

Cibona – Hemofarm 90:86, produžetak Laško – Zagreb 85:86 Budućnost – Maccabi 69:81 Krka – Union Olimpija (kasnije) Redoslijed: 1. Maccabi 6-0 (-1), 2. Olimpija 6-0 (-1), 3. Cedevita 6-1, 4. Partizan 5-1 (-1), 5. Cibona 5-2...9. Zagreb 3-4...14. Zlatorog 0-7

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo