Cibona doživjela i četvrti europski poraz

Košarkaši Cibone doživjeli su i četvrti poraz u 4. kolu skupine A Eurokupa i tako matematički izgubili sve šanse za prolaz dalje.

6.12.2011.
22:03
VOYO logo

U ovom su susretu košarkaši Cibone ostavili najbolji dojam ove europske jeseni, ali su priliku za pobjedu prokockali u nespretno odigranoj završnici. Nakon -17 (81:98) u Donjecku prije tjedan dana i -26 protiv Cedevite u ABA ligi (69:95), zagrebački sastav je zbio redove, ali nedovoljno za pobjedu. Zaostajala je Cibona veći dio susreta, ali je u završnici došla do prilike za pobjedu. Od -10 (57:67) sedam minuta prije kraja susreta zagrebački sastav je stigao do vodstva 76:74 nakon vezanih pet koševa Gorana Sutona (trica i polaganje) 47 sekundi prije kraja.

Ali potom Ivan Radenović pogađa dva slobodna bacanja nakon prekršaja Sutona, a u sljedećem napadu centar Cibone promašuje pod košem za vodstvo. Novi prekršaj radi Hrvoje Kovačević, a siguran realizator obaju slobodnih bacanja je Vule Avdalović. Imala je Cibona potom devet sekundi za posljednji napad na susretu, ali je Brian Chase slabo uposlio Kovačevića nakon prodora, a ovaj iz teške situacije nije dobacio niti do obruča. Najbolji kod Cibone bio je Andrija Žižić sa 16 koševa i 12 skokova, a Goran Suton je skupio 13 koševa i 6 skokova. Dvoznamenkast su učinak ostvarili i Davor Kus (12), Antwain Barbour (12) i Marin Rozić (10). Goste je predvodio Ramel Curry sa 16 koševa, dok je Avdalović dodao 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Cedevite upisali su u 4. kolu skupine G Eurokupa i treći poraz. Kao i prije tjedan dana u Zagrebu bolji od momčadi Dražena Anzulovića bio je Benetton, ovoga puta s 82:68.

Benetton je do ključne prednosti stigao već u prvoj četvrtini koju je dobio s čak 19 razlike (26:7). Do kraja stečenu razliku nije ispuštao, pa je nakon pobjede u Zagrebu (87:86) sastav iz Trevisa i drugi put bio bolji od hrvatske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Cedevite bio je Dontaye Draper sa 17 koševa. Chris Warren zabio je 14 uz 5 skokova, a dvoznamenkast je učinak ostvario još samo Marino Baždarić s 10 koševa. Kod pobjedničkog sastava najbolji su bili Alessandro Gentile s 18 koševa i 6 skokova, te E'Twaun Moore sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo