Sjajna Cedevita i dalje ne zna za poraz u ABA ligi

Košarkaši Cedevite i nakon četiri kola natjecanja u regionalnoj ABA ligi imaju maksimalan učinak. U subotu su u Domu sportova pobijedili skopski MZT sa 77:67.

19.10.2013.
21:27
VOYO logo

Gosti iz Makedonije su mučili Zagrepčane sve do završnice treće četvrtine, a onda je momčad Jasmina Repeše na kraju te dionice i početku posljednje napravila seriju 13-0 i povela sa 61:48. Priči je tu bio kraj, povratka za MZT više nije bilo.

Kod Cedevite je prvo ime sa 16 koševa i osam skokova bio Jusuf Nurkić, 13 je poena upisao Luka Babić, a po 12 Tomislav Zubčić i Nolan Smith. Najefikasniji kod gostiju je s 23 koša bio Gjorgi Čekovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u ranijoj je utakmici Cibona poražena na gostovanju kod Budućnosti (79:72).

U vrlo izjednačenoj utakmici Vukovi su popustili krajem treće i početkom četvrte dionice, kada se podgorički sastav odvojio na +12, što momčad Nevena Spahije do kraja više nije uspjela dostići. Minutu prije kraja treće četvrtine Budućnost je vodila s tek 55-:53, no do kraja te dionice rezultat je bio 61:55. U prve dvije minute zadnje četvrtine Popović ubacuje dvije vezane trice i domaćin odlazi na spomenutih +12. Bili su to Popovićevi jedini poeni na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić je odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je ubacio 21 poen, te upisao sedam skokova, dvije asistencije, tri ukradene lopte, ali i isto toliko izgubljenih. Andrija Žižić i Matt Janning pridodali su po 16 poena, no nitko se drugi spomenutim igračima nije priključio i pomogao.

Ovoljetna pojačanja podgoričke Budućnosti, Suad Šehović i William Coleman, predvodili su domaćina do pobjede s 21, odnosno 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar u nedjelju gostuje kod Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo