SKANDAL U NBA / Slavni Celticsi će suspendirati svog hit trenera na čitavu sezonu zbog intimnog odnosa s klupskom zaposlenicom?

Image
Foto: Profimedia

Poznati američki NBA novinar s pouzdanim informacijama Adrian Wojnarowski putem svog Twitter računa piše kako se neslužbeno doznaje kako se u internim razgovorima spominjala suspenzija na čitavu sezonu

22.9.2022.
10:04
Profimedia
VOYO logo

Američki mediji javljaju kako bi Ime Udoka, 45-godišnji trener koji je u prvoj sezoni na klupi odveo Boston Celticse do NBA finala, mogao biti suspendiran na cijelu sljedeću sezonu zbog "neprikladnih odnosa" s neimenovanom klupskom zaposlenicom. Celticsi će tijekom dana objaviti trajanje suspenzije, ali očekuje se kako će vrijeme suspenzije biti drakonsko, kazna za hit trenera jako stroga.

Image
KAKVA BOMBA /

Trese se NBA liga: Babo izgubio najboljeg suigrača, prelazi u klub koji nitko nije spominjao i zaokružuje opasnu momčad

Image
KAKVA BOMBA /

Trese se NBA liga: Babo izgubio najboljeg suigrača, prelazi u klub koji nitko nije spominjao i zaokružuje opasnu momčad

Prekršio klupski kodeks

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udoka je, javlja Shams Charania iz Athletica, optužen da je imao "neprikladan, intiman sporazuman odnos sa ženskim članom klupskog osoblja". Iako se ističe da je odnos bio obostran, Udoka je prekršio klupski kodeks ponašanja, zbog čega mu slijedi suspenzija. 

Ne zna se još ime njegovog nasljednika, samo se špekulira

NBC Sports prenosi kako je u ovom trenutku nejasno tko bi preuzeo privremene dužnosti trenera i vodio trening kamp tijekom suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sugeriraju Amerikanci da bi to mogao biti Joe Mazzulla, ali u osoblju su i Damon Stoudamire, Ben Sullivan, Aaron Miles i Tony Dobbins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udoka je bio angažiran od Brada Stevensa da ga zamijeni kada je Stevens uskočio u glavni ured, a u svojoj prvoj sezoni Udoka je odveo Celticse do 51 pobjede i puta u NBA finale. Udoka je to učinio s fokusom na obranu - obrana Celticsa bila je 5,4 poena na 100 posjeda bolja prošle sezone nego godinu prije (pomogla je pojava Roberta Williamsa).

Suspenzija na čitavu sezonu?

Poznati američki NBA novinar s pouzdanim informacijama Adrian Wojnarowski putem svog Twitter računa piše kako se neslužbeno doznaje kako se u internim razgovorima spominjala suspenzija na čitavu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udoka je postao peti novi trener u posljednjih 25 godina koji je odveo svoju momčad do NBA finala ove prošle sezone kada su njegovi Celticsi postali najbolja obrambena momčad u ligi. On je također prvi glavni trener početnik koji je osvojio više utakmica u 7 utakmica u svom prvom nizu doigravanja, pobijedivši i Miami Heat i aktualne prvake Milwaukee Buckse.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dobar posao odradio i upisao se na kartu respektabilnih trenera u NBA

U prvoj sezoni na klupi Bostona počeo je klimavo, na polovini sezone još je imao pozitivan omjer, ali u drugom dijelu Celtici su se pretvorili u najbolju momčad lige, došli sve do NBA finala i čak poveli 2:1 prije nego što će Golden State Warriorsi s tri pobjede u nizu osvojiti naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo