Cedevita pomela Cibonu i osvojila prvi naslov prvaka Hrvatske!

Košarkaši Cedevite po prvi su put u klupskoj povijesti osvojili naslov prvaka Hrvatske. Momci trenera Jasmina Repeše su u finalu s 3:0 u pobjedama pomeli branitelja naslova Cibonu.

10.6.2014.
22:51
VOYO logo

Ovaj put na svom parketu Domu sportova momčad Jasmina Repeše je slavila 87:76 (28-24, 18-14, 20-17, 21-21) i prvi put u povijesti okitila se naslovom prvaka Hrvatske.

Bila je to nervozna utakmica koju je bolje otvorila Cibona i povela s 14:4, no do kraja prve četvrtine Cedevita je preokrenula i povela. Do kraja susreta Cedevita je samo povećavala prednost i mirno utakmicu privela kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Suton s 23 i Luka Babić s 18 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Dario Šarić i Jerel Blassingame zabili po 18 poena za Cibonu.

Cedeviti je sezonu zaključila sa drugim trofejom, budući da već osvojila Hrvatski kup, dok je u finalu regionalne ABA lige poražena od Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije vrijeme za velike priče, vrijeme je za slavlje, mislim da je vrijeme za nogomet i da je dobro završilo. Mislim da svako prolongiranje ne znam što bi nosilo dalje. Okrenimo se dakle nogometu, nek se svi odmore, poželimo "vatrenima" da budu pravi, da budemo uz njih", poručio je trener Cedevite, Jasmin Repeša i dodao:

''Čestitke i publici koja je došla u ovako velikom broju po ovoj vrućini da bodri jedne i druge. Prije svega sam sretan zbog menađmenta i rukovodeće garniture jer znam jako dobro koliko im je nedostajao i značio ovaj trofej'', rekao je Repeša, dok trener Cibone Slaven Rimac nije bio pretjerano razočaran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čestitam Cedeviti na trofeju i svojim igračima na borbi. I s ovom utakmicom sam zadovoljan. Jesmo griješili, pogotovo manjak koncentracije je bio vidljiv u nekim jednostavnim situacijama. oni su dobro pogađali i nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvjesnost'', poručio je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo