BOJAN BOGDANOVIĆ: / Vođa hrvatske reprezentacije garantira ostvarenje sna svih navijača. Uz ovakve riječi SP je nadohvat ruke

Image
Foto: AFP/PIXSELL

'Sljedeće utakmice moramo odigrati kao da su finale'

17.5.2018.
9:41
AFP/PIXSELL
VOYO logo

'Želi li se Hrvatska iskopati iz svoje 1-3 rupe u europskim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine bit će joj potrebno nešto posebnoga. Srećom, to 'nešto posebnoga' ima ime – Bojan Bogdanović.' Uvod je to teksta objavljenog na službenim stranicama FIBA-e u uvodu intervjua s hrvatskim košarkaškim reprezentativcem, članom NBA momčadi Indiana Pacers.

Nastavlja se tekst hvaljenjem njegova učinka na velikim natjecanjima pa tako piše da se 'čini da ga velika pozornica inspirira' i podsjeća da je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2014 doprinosio sa 21,2 poena u prosjeku, time bio i drugi strijelac natjecanja, a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i vodeći sa učinkom od 25,3 poena po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli jake turnire

"Volim igrati na takvim turnirima. I želim se boriti da bih pomogao momčadi doći sljedeće godine do Kine. Još jednom u karijeri želim nastup na Svjetskom prvenstvu", veli 29-godišnji Bogdanović

Hrvatska će se trebati naraditi da bi u Kinu i došla. Uvodnih 1-3 nikako ne zvuči dobro, a slijede ogledi protiv Italije (28. lipnja), 'momčadi koja je gladna osvete nakon što su je Hrvati uzrujali na kvalifikacijskom turniru za OI', potom i Rumunjske (1. srpnja). Obje te reprezentacije već su slavile protiv Hrvatske u ovom kvalifikacijskom ciklusu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazi su upisani bez nositelja igre, sad bi se oni trebali vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo je sigurno da se vraćaju neki igrači koji nisu bili dostupni u ranijem dijelu kvalifikacija. Njihovim će povratkom reprezentacija profitirati. Moramo napraviti sve što je u našoj moći, te dvije posljednje utakmice odigrati kao da je u pitanju finale."

Čast

"Meni je uvijek čast nastupati za domovinu i dok god ću biti zdrav to ću i činiti. Sad smo u misiji i moramo ujediniti sve igrače i svu energiju kako bismo pokušali izboriti sljedeći krug. Nitko ne želi propustiti sljedeće međunarodno natjecanje zato moramo dati sve od sebe kako bismo se kvalificirali u sljedeći krug i pokušali izboriti Svjetsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović, iza kojeg je najbolja sezona u NBA ligi (14,3 poena u prosjeku), pratio je dosadašnji dio kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba i vjera u šansu

"Premda nisam mogao biti s njima, kao i uvijek kad igra Hrvatska osjećam ponos što pripadam ovoj grupi."

FIBA-in autor podsjeća da ga taj isti ponos tjera na svako odazivanje u krug reprezentacije otkako je prije trinaest godina nastupio na Europskom prvenstvu igrača do 16 godina. Isti taj ponos, zaključuje se, tjera ga da vjeruje da će Hrvatska pronaći svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neočekivano smo na posljednjem mjestu naše skupine, ali sa šansama da odemo dalje i nećemo odustati. Nismo takvi. Jedina solucija je borba i vjera u našu šansu", zaključuje Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo