UTAH JAZZ NA RUBU ISPADANJA / Bogdanović i Mitchell apsolutno podbacili u petoj utakmici serije. Dončić briljirao i prebio kriminalno društvo iz Salt Lake Cityja

Image
Foto: Profimedia

Šesta utakmica igra se u četvrtak navečer u Salt Lake Cityju. Utah Jazz je na rubu ispadanja već u 1. krugu playoffa NBA lige

26.4.2022.
6:21
Profimedia
VOYO logo

Utah Jazz Bojana Bogdanovića na rubu je ispadanja već u 1. krugu doigravanja Zapada NBA lige. Noćas po hrvatskom vremenu u petoj utakmici serije u Dallasu, domaći Mavericksi su razbili društvo iz Salt Lake Cityja sa +25 i poveli sa 3-2 u seriji. Na kraju je završilo 102-77. Bila je to noć za zaborav za trenera Quina Snydera i njegove najvažnije napadačke dvije vedete, Donovana Mitchella i Bojana Bogdanovića. Njih dvoje su kombinirano zabili samo 11 poena. Da, dobro ste pročitali, samo 11...

Image
DRAMA U NBA PLAY-OFFU /

Nuggetsi na krilima sjajnog Jokića srušili Warriorse i izbjegli 'metlu', New Orleans izjednačio protiv Phoenixa

Image
DRAMA U NBA PLAY-OFFU /

Nuggetsi na krilima sjajnog Jokića srušili Warriorse i izbjegli 'metlu', New Orleans izjednačio protiv Phoenixa

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić zasjenio je i Bojana Bogdanovića i Donovana Mitchella.

Loša utakmica Babe

Bojan je odigrao jednu od najgorih utakmica sezone, gledajući po učinku, te je za 28 minuta upisao samo 2 poena uz šut iz igre 0-9, za tricu 0-5, slobodna 2-3, 1 asistenciju i skok. Donovan Mitchell je za 32 minute upisao 9 poena, uz 4-15 šut iz igre, 0-7 za tricu, 2 skoka, jednu asistenciju i oduzetu loptu. Sve je to bilo premalo za raspoloženi Dallas, koji se nalazi na korak do prolaska u drugi krug playoffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je pet puta promašio i za tricu, a kad je jednom uspio pogoditi, koš mu je poništen, jer je njegov suigrač Royce O'Neal sekundu prije toga napravio osobnu pogrešku na Luki Dončiću koji je tada bio bez lopte.

To je situacija koja najbolje oslikava kako je momčad iz Salt Lake Cityja izgledala u American Airlines Centeru u Dallasu. Ni Mavericksi nisu djelovali pretjerano razigrani u prvoj četvrtini, ali su konstantno gradili svoju prednost da bi u trećoj četvrtini eksplodirao Luka Dončić i riješio pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan Clarkson je postigao 20 poena, a Rudy Gobert dodao je 17 poena i 11 skokova u utakmici s najslabijim rezultatom za Jazz otkako su 14. studenog 2018. izgubili s 50 razlike od Dallasa (118-68). Imali su Jazzeri su za tricu 3 od 30 (10%) uz slabašan ukupni šut od 38%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frustracija Jazzera

Frustracija je bila uzavrela za Utah kada je Hassan Whiteside isključen nakon teškog prekršaja nad Dončićem u četvrtoj četvrtini. Whitesideu su bile dodijeljene dvije tehničke greške nakon što je gurnuo Doriana Finney-Smitha i kontakta s Reggiejem Bullockom, dok su treneri s obje strane mahnito pokušavali držati igrače razdvojenima. Finney-Smith i Bullock su također dobili tehničku, a Bullock je isključen jer mu je to bila druga u utakmici....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić zasjenio sve

Luka Dončić briljirao je i zasjenio sve zvijezde Utah Jazza. Za 33 minute upisao je 33 poena, 13 skokova i 5 asistencija. Iz igre je gađao 11-22, za tricu 3-10, slobodna 8-12. Bila je ovo prva domaća playoff utakmica za Dončića u ovoj sezoni. Publika je uživala u njegovim potezima, a za vrijeme dvoboja stalno mu je bila tretirana noga od strane liječničke službe. Da se ne bi nešto zakompliciralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmaku od dvije minute sjajni Slovenac je prvo pogodio dvije trice preko Bogdanovića, potom pogodio dva slobodna bacanja, a seriju od 11 uzastopnih koševa zaključio još jednom tricom. U trećoj četvrtini je postigao 19 od svoja 33 koša. Tome treba dodati i 13 skokova te pet asistencija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su prve četiri utakmice odlučivale u osam poena ili manje, peta utakmica nikad nije bila blizu nekog uzbuđenja, zahvaljujući gotovo šestominutnoj suši bez poena Utaha u drugoj četvrtini koja je potaknula niz od 22-4 Dallasa, koji su na poluvremenu imali 52-36", pišu Amerikanci u izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta na rasporedu u Salt Lake Cityju, četvrtak na petak po našem vremenu

Šesta utakmica igra se u četvrtak navečer u Salt Lake Cityju (četvrtak na petak po hrvatskom vremenu), a Jazz vraća svoju prednost domaćeg terena, ali se suočava s velikim izgledima od samo 18% momčadi za pobjedu u nizu nakon što su izgubili u petoj utakmici serije, u situaciji kad je rezultat u seriji nakon 4 odigrane bio 2-2, javlja američki AP ovaj podatak. Inače, serija se igra na 4 pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti Donovan Mitchell, koji je prosječno postizao 30 poena u prve četiri utakmice, postigao je ovog puta, kao što smo spomenuli u uvodu, samo devet i promašio svih sedam svojih trica prije nego što je odšepao u svlačionicu držeći se za područje oko lijevog koljena u četvrtoj četvrtini...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalen Brunson, koji je nosio većinu napadačkog tereta za Dallas kada je Dončić ostao izvan terena, postigao je 24 poena. Finney-Smith je dodao 13, a Dwight Powell je rano dignuo publiku na noge sa svih svojih osam poena (4-4 šut) u prvoj četvrtini.

Celticsi pomeli Netse

Košarkaši Boston Celticsa prva su momčad koja je izborila nastup u drugom krugu ovogodišnjeg doigravanja za NBA prvaka pobijedivši u četvrtoj utakmici serije prvog kruga odigranoj u New Yorku Brookly Netse sa 116-112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Stevea Nasha porazom u svojoj Barclays Areni završila je ovu sezonu na razočaravajući način, bez da je ijednom vodila u dvoboju u kojem nije imala pravo na pogrešku. Boston je već u prvoj četvrtini došao do dvoznamenkaste prednosti koja je najveća bila pred kraj treće četvrtine, a iznosila je 15 koševa (90-75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su se uspjeli vratiti i dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, ali kao i u prethodna tri dvoboja, Celticsi su pokazali čvršće živce i više preciznosti.

Brooklyn je na 1:28 minuta prije kraja košem Kevina Duranta došao na samo koš zaostatka (108-109). No, isti je taj Durant 22.2 sekunde prije kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje za 109-111, a na drugoj strani je Al Horford nakon promašaja Marcusa Smarta iz odbijanca poslao loptu kroz obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatum ponovno najbolji

Nakon što je Durant promašio tricu, Smart je s pogođena dva bacanja potvrdio pobjedu Celticsa i prolaz u drugi krug s maksimalnih 4-0.

Jayson Tatum je sa 29 koševa predvodio strijelce pobjedničke momčadi. Jaylen Brown je uz 22 poena imao i osam skokova, dok je Marcus Smart spojio 20 koševa i 11 asistencija. Odličnu rolu odigrao je Grant Williams koji je ubacio 14 poena pogodivši četiri trice iz šest pokušaja, a Al Horford je završio dvoboj sa 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Durant je za Netse u ovom dvoboju uspio postići 39 poena, ali je potrošio 31 šut. Pogodio je samo tri trice iz 11 pokušaja, a uz to je imao devet asistencija i sedam skokova. Seth Curry je ubacio 23, a Kyrie Irving 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi će u konferencijskom polufinalu igrati protiv boljeg iz sraza Milwaukee Bucksa i Chicago Bullsa u kojem aktualni NBA prvaci vode sa 3-1. Peta utakmica te serije na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak (1.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu u Milwaukeeju. 

Toronto osvojio Philu

Košarkaši Toronto Raptorsa slavili su sa 103-88 na gostovanju kod Philadelphia 76ersa u petoj utakmici serije prvog kruga doigravanja za NBA prvaka te tako smanjili zaostatak na 2-3, nakon što su Sixersi pobijedili u prva tri dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Doca Riversa je propustila priliku pred svojim navijačima izboriti mjesto u konferencijskom polufinalu odigravši najlošiju utakmicu u seriji. Philadelphia je vodila samo na početku dvoboja, a kad su Raptorsi u drugoj četvrtini prvi put došli do dvoznamenkaste prednosti, ona se do kraja utakmice više nije spuštala ispod šest koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi su čvrstom i snažnom obranom limitirali glavne zvijezde domaće momčadi. Joel Embiid je postigao 20 poena uz 11 skokova, a James Harden je za 15 koševa potrošio 11 šuteva, a tome je dodao sedam asistencija. Tobias Harris je ubacio 16 poena.

Siakam najbolji kod Toronta

Toronto je ponovno predvodio Pascal Siakam sa 23 koša, 10 skokova i sedam asistencija. Precious Achiuwa je postigao 17 poena uz sedam skokova i tri blokade, a po 16 koševa su ubacili OG Anunoby i Gary Trent Hr. Novak godine Scottie Barnes je postigao 12 koševa uz osam skokova i četiri asistencije.

Toronto se nakon zaostatka od 0-3 može potpuno vratiti u igru i izboriti sedmu utakmicu, ako u noći s četvrtka na petak (1.00 sat) po srednjoeuropskom vremenu u svojoj Scotiabank Areni ostvari treću uzastopnu pobjedu protiv 76ersa koji su u petom dvoboju djelovali potpuno ispuhano.  

Pregled rezultata utakmica prvog kruga NBA doigravanja odigranih u noći s ponedjeljka na utorak.

NBA doigravanje - 1. krug
ISTOČNA KONFERENCIJA
Brooklyn Nets (7) - Boston Celtics (2) - 112-116

  • Boston se sa 4-0 plasirao u konferencijsko polufinale

Philadelphia 76ers (4) - Toronto Raptors (5) 88-103

  • Philadelphia vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede

ZAPADNA KONFERENCIJA
Dallas Mavericks (4) - Utah Jazz (5) 102-77
(Bojan Bogdanović 27:42 min, 2 k, šut 0/9, 1 s, 1 a, 2 il)

  • Dallas vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo