sadašnji pomoćni u atlanti / Bojan Bogdanović dobio novog trenera: Kenny Atkinson preuzima klupu Netsa

Image
Foto: AP Images

Svoju novu dužnost Atkinson će preuzeti kad Atlanta završi nastup u ovogodišnjem doigravanju u koje su krenuli tijesnom domaćom pobjedom nad Bostonom

18.4.2016.
14:41
AP Images
VOYO logo

Sadašnji pomoćni trener Atlanta Hawksa Kenny Atkinson bit će novi glavni trener Brooklyn Netsa, objavili su američki mediji.

Iz kluba u kojem Bojan Bogdanović ulazi u posljednju sezonu aktualnog, trogodišnjeg ugovora, potvrdu dogovora s Atkinsonom objavio je glavni menadžer Sean Marks koji je vodio pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzbuđeni smo što možemo objaviti da je Kenny Atkinson naš novi glavni trener i poželjeti njemu i njegovoj obitelji dobrodošlicu u Brooklyn", izjavio je Marks, ali nije objavio detalje ugovora.

"Vjerujemo da Kennyjeva temeljna načela, karakter vođe, komunikacijske sposobnosti i ogromno iskustvo u razvoju igrača savršeno odgovaraju onome što stvaramo u Brooklynu", dodao je Marks koji je time ostvario svoju želju za imenovanjem novog stručnog stožera mjesecima prije početka prijelaznog roka u kojem će Netsi biti vrlo aktivni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atkinson je 48-godišnji trener s bogatim europskim igračkim iskustvom u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a trenersku je karijeru započeo 2004. godine u pariškom Racingu te nastavio u NBA ligi kao pomoćni trener u New York Knicksima (2008 - 2012.) i Atalnti. Ujedno, Atkinson je i izbornik reprezentacije Dominikanske Republike, u kojoj igra centar Atlante Al Horford koji će ovog ljeta biti slobodan igrač.

Svoju novu dužnost Atkinson će preuzeti kad Atlanta završi nastup u ovogodišnjem doigravanju u koje su krenuli tijesnom domaćom pobjedom nad Bostonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počašćen sam time što sam imenovan glavnim trenerom Brooklyn Netsa kojima se želim zahvaliti za pruženu priliku. Iako s nestrpljenjem čekam početak rada s Netsima, ostajem predan svojem trenerskom poslu i obvezama u Hawksima do kraja doigravanja", u objavi za medije izjavio je Kenny Atkinson.

On će biti treći trener Bojana Bogdanovića u Brooklynu. Hrvatskog reprezentativca je od dolaska u Netse do siječnja ove godine vodio Lionel Hollins, a nakon što je Hollinsu uručen otkaz, naslijedio ga je njegov pomoćnik Tony Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo