BOGDANOVIĆEVA NAJBOLJA UTAKMICA SEZONE, DONČIĆ ZA POVIJEST: / Srušio rekord i stao uz bok LeBronu i Bryantu

Image
Foto: AFP

Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu sezone

3.2.2019.
8:01
AFP
VOYO logo

Nakon ozljede Victora Oladipa, Indiana je izgubila četiri utakmice u nizu, što je bio i najgori gubitnički niz sezone za momčad koja se nije znala adaptirati na igru bez svog najboljeg igrača. Bojan Bogdanović sinoć je preuzeo napadački teret što bi se trebalo nastaviti i u preostalom dijelu sezone. Hrvatski reprezentativac ubacio je 18 od 31 poena u prvom poluvremenu, tome je pridodao sedam skokova, po jednu asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu.

Luka Dončić nastavlja rušiti rekorde u prvoj NBA sezoni. U laganoj pobjedi protiv Cavsa izjednačio je osobni rekord s 35 poena, od čega je čak 28 ubacio u prvom poluvremenu. Istovremeno, 19-godišnji Slovenac postao je tek sedmi igrač u povijesti koji je postigao tisuću poena prije navršene 20-te godine života. U tom su društvu LeBron James, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Devin Booker, Dwight Howard i Kobe Bryant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac ponovno vrlo dobar

Golden State Warriorsi slomili su otpor LA Lakersa u posljednjoj četvrtini. Gosti su igrali bez LeBrona Jamesa koji je odmarao nakon teške utakmice dan ranije protiv Clippersa. Ivica Zubac je dvoboj započeo u početnoj petorci, ponovno je odigrao kvalitetnu utakmicu s deset poena, devet skokova, dvije blokade, asistencijom i izgubljenom loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver je povezao šestu pobjedu zaredom, u tijesnoj završnici na gostovanju u Minneapolisu. Momčadi su se često izmjenjivale u vodstvu, bilo je jasno kako će napeta završnica odlučiti pobjednika. Nevjerojatni Nikola Jokić upisao je još jedan triple-double, deveti ove sezone, odnosno treći u posljednjih pet utakmica. Završio je s 13 poena, 16 skokova i deset asistencija. Dario Šarić odigrao je skromno, što smo nažalost i navikli u posljednje vrijeme. Upisao je šest poena, četiri skoka i izgubljenu loptu u 19 minuta igre.

James Harden je 26. utakmicu zaredom ubacio preko trideset poena. U slavlju protiv Utah Jazza 29 od 43 poena ubacio je u prvom poluvremenu. Odigrao je izvrsnu all-round utakmicu dodavši 12 skokova, pet asistencija, šest osvojenih lopti i čak četiri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi rezultati:

Miami-Indiana 88:95 Golden State-LA Lakers 115:101 Cleveland-Dallas 98:111 Detroit-LA Clippers 101:111 Charlotte-Chicago 125:118 Orlando-Brooklyn 102:89 Washington-Milwaukee 115:131 San Antonio-New Orleans 113:108 Minnesota-Denver 106:107 Utah-Houston 98:125 Phoenix-Atlanta 112:118 Sacramento-Philadelphia 115:108

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo