NEMA IM POMOĆI / Srušen 'crni rekord' NBA lige, Detroit dotaknuo novo dno: Zubac odigrao najbolju utakmicu sezone

Image
Foto: Profimedia

Najviše poraza zaredom ima Philadelphia koja je tijekom 2015. godine upisala 28 poraza, ali kroz dvije sezone.

27.12.2023.
8:35
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Detroit Pistonsa i dalje ne mogu zaustaviti negativan niz, upisali su 27. poraz u nizu u NBA ligi nakon domaćeg poraza od Brooklyna 112-118.

Image
BOŽIĆNI NBA /

Šarić dobar u porazu od Jokića, trener Warriorsa ludio: 'Da sam navijač, ne bih ovo gledao, bilo je odvratno'

Image
BOŽIĆNI NBA /

Šarić dobar u porazu od Jokića, trener Warriorsa ludio: 'Da sam navijač, ne bih ovo gledao, bilo je odvratno'

Postavio je time Detroit negativan rekord po broju uzastopnih poraza unutar jedne sezone. Dosadašnji neslavni rekord držala je generacija Clevelanda koja je u sezoni 2010./11. imala 26 poraza u nizu. Najviše poraza zaredom ima Philadelphia koja je tijekom 2015. godine upisala 28 poraza, ali kroz dvije sezone. I taj rekord još uvijek može srušiti sadašnja generacija Detroita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ogledu protiv Brooklyna igrači Detroita su loše odradili drugu četvrtinu koju su izgubili 23-36. Upali su tada u zaostatak koji su pokušali nadoknaditi u nastavku susreta, ali u tome nisu uspjeli makar su došli na zaostatak od dva poena u završnici ogleda.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je jedan od najboljih u redovima Detroita te je za 39 minuta na parketu postigao 23 poena uz šut iz igre 9-19 i 3-9 za tricu. Imao je Bogdanović dvije asistencije, tri skoka, ali i četiri izgubljene lopte. Prvo ime Detroita bio je Cade Cunningham, ali i njegov 41 poen je bio premalo. Dodao je tome pet asistencija i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač Brooklyna bio je Cameron Johnson s 24 poena, dok je Mikal Bridges ubacio 21.

Los Angeles Clippers su zaustavili kratki niz od dva poraza te su na domaćem parketu svladali Charlotte 113-104. Ključna je bila posljednja četvrtina koju su Clippersi dobili 31-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski centar Ivica Zubac bio je vrlo dobar u domaćem sastavu. Odigrao je 31 minutu te je postigao 18 poena uz 14 skokova, četiri asistencije, dvije izgubljene i jednu osvojenu loptu te jednu blokadu. Iz igre je Zubac gađao 7-11 i 4-8 s linije slobodnih bacanja.

Više poena od njega u domaćem su sastavu ubacili James Harden 29 i Paul George 25, s tim da je Harden imao još osam asistencija i šest skokova. Kod Charlotte je najbolji igrač bio Miles Bridges s 21 poenom, pet asistencija i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah je svladao San Antonio u gostima 130-118. Hrvatski igrač Luka Šamanić u pobjedničkoj je momčadi odigrao tek dvije minute te je ostao bez statistike.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo