BOGDANOVIĆ 'LOMIO GLEŽNJEVE': / Šarićevo slavlje u ogledu dvojice najboljih Hrvata

Image
Foto: Screenshot

Košarkaši Philadelphia 76ersa okončali su niz poraza dug osam utakmica domaćom pobjedom protiv Brooklyn Netsa.

19.12.2016.
8:21
Screenshot
VOYO logo

Dvojica nositelja igre hrvatske košarkaške reprezentacije sučelila su se po prvi put u NBA karijeri, a, premda je učinak iskusnijeg Bogdanovića bio bolji, razloga za slavlje imao je Philadelphijin igrač. U 25 minuta provedenih na parketu Bogdanovićev učinak iznosio je 14 poena (5-13 iz igre) i šest uhvaćenih lopti, a odradio je i neke stvari koje dižu publiku na noge kao što je bilo ovo 'lomljenje gležnjeva' Geralda Hendersona:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu manje od Bogdanovića odigrao je Šarić koji se mučio sa šutom (3-10, za tricu 1-5), ali bio koristan ispod obruča pa je ogled završio sa sedam ubačenih koševa i osam skokova. Utakmicu karijere odigrao je Joel Embiied, Philadelphijin rookie i izgledni kandidat za novaka godine u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Ubacio je 33 poena uz deset skokova za samo 27 odigranih minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parketu je bio i hrvatski dvojac u dresu Orlando Magica, no malo se čime oni imaju za pohvaliti. U utakmici u kojoj su bili domaćini upisali su poraz od 30 poena razlike od Toronto Raptorsa, uz sporedne uloge s klupe za pričuve. Damjan Rudež odigrao je devet minuta uz učinak od tri poena i jedan skok, a Mario Hezonja u šest minuta postigao pet koševa i uhvatio jednu loptu pod obručima. DeMar DeRozan je napravio najviše štete Magicu, ubacivši im 31 poen.

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 73-82

Miami Heat - Boston Celtics 95-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando Magic - Toronto Raptors 79-109

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 108-107

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 113-100

Washington Wizards - LA Clippers 117-110

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 99-79

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo