Neobičan incident / Bizarna sudačka greška u NBA-u: Trener presjekao dodavanje, njegovi pobijedili poenom prednosti

Image
Foto: screenshot Twitter

Vanterpool je sjedeći na klupi i izbio loptu ispred igrača Wizardsa nakon čega je završila u posjedu igrača Netsa i to bez reakcije sudaca.

21.1.2022.
16:57
screenshot Twitter
VOYO logo

David Vanterpool, pomoćni trener Brooklyn Netsa dobio je kaznu od 10 tisuća dolara, a njegov klub je kažnjen s 25 tisuća zato što se spomenuti trener umiješao u igru tijekom dvoboja protiv Washingtona. Suci taj njegov potez nisu vidjeli, a da stvari budu gore Netsi su naposljetku pobijedili s jednim poenom razlike.

Vanterpool je sjedeći na klupi i izbio loptu ispred igrača Wizardsa nakon čega je završila u posjedu igrača Netsa i to bez reakcije sudaca. Igrala se sredina posljednje četvrtine ove napete utakmice te je ova bizarna situacija izazvala burne prosvjede s klupe kluba iz Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moja je reakcija bila potpuna nevjerica. Dugo sam u košarci, ali nikad nisam vidio nešto ovakvo, a da to suci ne primijete', izjavio je trener Wizardsa Joseph Blair.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije utakmice oglasio se i glavni sudac Ben Taylor koji je objasnio kako nitko od sudaca nije vidio incident, a i da jeste protokola za ovakve situacije naprosto nema.

NBA liga je svega dan kasnije objavila novčane kazne za prekršitelja i klub, ali rezultat iz utakmice ostaje na snazi bez obzira na spornu situaciju. Da stvari budu gore za Wizardse, ovaj poraz bi im mogao biti presudan u borbi za doigravanje s obzirom da su s omjerom 23-22 na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo