Bratski obračun u NBA / Bitno je zvati se Curry: Brat na brata na terenu, a na tribinama roditelji u drami

Warriorsi su na pola puta do petog uzastopnog finala u kojem će biti mjesta samo za jednog od braće Curry

17.5.2019.
20:19
VOYO logo

Brat na brata na terenu, a na tribinama roditelji u drami. Tako bi se ukratko mogao opisati bratski obračun u NBA ligi. Braća Curry jedan protiv drugoga igraju polufinale doigravanja, a poznatiji Steph nakon utakmice kaže: "Brat je igrao sjajno, a mi smo pobijedili. Može li ljepše?".

Bitno je zvati se Curry

I u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije između Warriorsa i Trail Blazersa Steph i Seth pružili su igru koja oduzima dah. Barem ako je pitati njihove roditelje koji su nakon prve utakmice zamijenili dresove. Steph je predvodio Warriorse s 36 poena, a Seth je u svojih 16 ugradio trice koje su držale Portland u igri do posljednje minute. Ipak, pobjedu je uzeo stariji brat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postigao je tri sjajna pogotka u četvrtoj četvrtini, u ključnim trenucima. Znam da je za moje roditelje, kada smo razgovarali o cijeloj seriji i posljednje dvije utakmice, sve ovo jako stresno, ali večeras je ispalo savršeno - on je igrao sjajno, a mi smo pobijedili", rekao je Steph Curry nakon utakmice.

Na kraju 114 Warriorsi, Trail Blazersi 111. Prvak je opasno plesao po rubu dok se iz heroja u tragičara nije pretvorio Lillard. Damian je predvodio Portland s 26 koševa, ali mu je u posljednjim sekundama Iguodala uzeo loptu za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo šansu na ulasku u četvrtu četvrtinu uz prilagodbe koje smo primijenili večeras. Mislim, imali smo 15 poena prednosti na poluvremenu. Oni su sjajna momčad u trećim četvrtinama. I to smo uspjeli preživjeti te smo ušli s neriješenim rezultatom u posljednju četvrtinu u kojoj smo igrali solidno. No, oni su momčad koja realizira šuteve i dobro dodaje loptu. Oni su klub prvaka", kazao je Lillard.

I to su Warriorsi još jednom pokazali. Čak i bez ozlijeđenog Kevina Duranta koji je podržao igrače na poluvremenu, Curry je nezaustavljiv. Ni vlastiti brat ga nije mogao zadržati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bilo dosad najbolje iskustvo, igrati protiv njega. Razgovarali smo o ovoj utakmici i on je večeras bio sjajan. Svake je minute provedene u obrani bio poput prave napasti", rekao je Steph.

Serija se sada seli u Portland. Warriorsi su na pola puta do petog uzastopnog finala u kojem će biti mjesta samo za jednog od braće Curry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo