Rose presudio / Benderov double-double za povratak u 'život', Bogdanović opet namjestio ruku

Image
Foto: AP Images

Dobra je večer iza dvojice hrvatskih košarkaša u NBA ligi

21.1.2019.
7:55
AP Images
VOYO logo

Nakon što je ove sezone zaleđen na klupi i uglavnom ga trener "odledi" za koju minutu "smeće-vremena", Dragan Bender dobio je najozbiljniju minutažu ove sezone. Njegovi Sunsi skoro su kreirali iznenađenje u Minneapolisu kod Šarićeve Minnesote, a Bender je u gotovo pola sata na parketu ostvario double-double s 12 poena, deset skokova i dvije asistencije uz priličnu slobodu u napadu (4/10, 0/5 za tri), što dosad nije bio slučaj.

Bender je bio jedan od glavnih ljudi zaduženih za Townsa kojeg su gosti u drugom dijelu udvajali i to su radili jako dobro te došli u priliku za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojali smo maknuti loptu iz njegovih ruku i natjerati druge da igraju", objasnio je taktiku 21-godišnjak iz Čapljine.

Međutim, među drugima se krije i Derrick Rose, a baš je on sekundu prije kraja pogodio za pobjedu Wolvesa kod kojih je Šarić u 20 minuta ostao na devet poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ranije sam puno promašio i bilo je sve na mojim suigračima i treneru koji su mi dali loptu u ruke i jednostavno vjerovali u mene", rekao je Rose koji je 29 poena od ukupno 31 zabio u drugom poluvremenu.

Dvije utakmice trajao je plov Bojana Bogdanovića u jednoznamenkastim vodama. Najbolji hrvatski košarkaš vratio je preciznost uokvirenu u 16 poena sa sedam skokova pa Indiana nije imala problema s Hornetsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Victor, Bojan i ja bili smo agresivni na pick and rollu. Kad smo takvi, teško nas je pobijediti", uvjeren je Darren Collison koji je s Oladipom iskombinirao 40 poena.

DeMar DeRozan odigrao je drugu najslabiju utakmicu za San Antonio (osam poena), pa je LaMarcus Aldridge (30 poena) ostao prilično usamljen protiv LA Clippersa kojima je na Harrisov pogon (27 poena) pripala završnica u AT&T centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 20. siječnja:

Indiana - Charlotte 120:95
Minnesota - Phoenix 116:114
San Antonio - LA Clippers 95:103

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo