Pronađen 'spasitelj Cibone': 'Moramo pokazati svima da smo živi!'

Nakon nove serije dramatičnih preokreta u Ciboni ovoga petka, kao bomba je odjeknula vijest o dolasku Ace Petrovića na mjesto direktora kluba.

1.8.2014.
18:58

Petak je bio dan obračuna u Ciboni. Prvo je predsjednik na odlasku Ivica Lovrić neslužbeno imenovao Josipa Sesara novim sportskim direktorom kluba, ali nakon što su treneri Josip Rimac i Jurica Golemac zaprijetili ostavkom, ta je odluka povučena.

Stvar će na kraju razriješiti gradonačelnik Milan Bandić koji u klub dovodi legendu hrvatske košarke Acu Petrovića.

"Istina je, ali nije to još gotovo. Ja u ponedjeljak imam završne razgovore s gospodinom Bandićem , nikakva konačna odluka nije donesena. Ja još nisam direktor Cibone, ja sam u procesu hibernacije trenutno. Pregovori jesu u tijeku i ja sam pokušao ući u tragove unutar kluba da vidim što mi je raditi, i u ponedjeljak će biti sve jasnije. Ne mogu tajiti da je to u realizaciji, ali još ćemo pričekati ponedjeljka", otkrio je Petrović u razgovoru za Sportski.

Koji su vaši motivi da u ovako teškom trenutku dođete u Cibonu?

"Pa čujte, ja moram u nekom brzom roku vidjeti prioritete kluba, i nakon svih onih traumatičnih događaja pokušati pomoći klubu, da bi to sve lakše i bezbolnije preživjeli. Imam ideju, pokušavam vidjeti što će biti s deblokadom FIBA-e, i to se prvo mora razriješiti, jer ćemo ove mlade igrače lakše promovirati onog trenutka ako im budemo sutra mogli dovesti jednog ili dva kvalitetna stranca".

Imenovanje Josipa Sesara je prošlo neslavno...

"To sad sve zvuči dramatično baš zato jer je bilo to imenovanje koje nije bilo realno, ali u ponedjeljak će biti donešena konačna odluka. Ja želim doći jer to je moj klub, i nemam pravo reći ne, ali ostaje za vidjeti u kojem smjeru trebamo krenuti. Bitan je strateški put, i da pokažemo svima da smo živi i da se klub ne želi ugasiti. Bit ćemo pametniji u ponedjeljak kad imam sljedeću rundu pregovora s gospodinom Bandićem".

Ostvari li se ovaj aranžman, bio bi to treći put da Aco dolazi u Cibonu. Kao igrač je u klubu proveo devet godina, kao trener šest, a ostaje za vidjeti koliko dugo će potrajati na mjestu direktora kluba.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali