Bitka za region

Crvena zvezda i Partizan večeras će se boriti za titulu regionalne ABA lige

27.4.2013.
12:51
VOYO logo

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras će, po drugi put u sezoni, a prvi put u istoriji finalni meč za trofej regionalne Jadranske lige.

Novi derbi ne bi trebalo da donese mnogo tenzija, pošto su obe ekipe plasmanom u finale izborile Evroligu sledeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji duel Zvezde i Partizana biće peti u ovoj sezoni, a crveno-beli trenutno vode sa 3:1.

Ujedno meč u Laktašima biće i drugi ovosezonski okršaj "večitih" za trofej, pošto je prethodno Zvezda slavila u finalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo, crveno-beli su u polufinalu savladali Radnički iz Kragujevca sa 79:78, dok je Partizan bio bolji od domaćina završnog turnira Igokee rezultatom 63:57.

Predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek izjavio je na konferenciji za medije pred finalni duel Fajnal-fora ABA lige da će i naredne sezone biti igran završni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bilo bi logično da ABA liga pređe na plej-of, pošto samo jedna utakmica polufinala koja odlučuje o svemu stavlja veliki pritisak na klubove. To se i videlo u četvrtak kada su svi bili u neviđenom grču, umesto da igraju lepršavo - rekao je Lorbek.

On je dodao da je ranije bodovanje za Evroligu bilo pravednije, kao i da bi ABA liga rado uvela plej-of kada bi postojali slobodni termini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nije problem u ligi, već u slobodnim terminima. Povećava se i broj utakmica Evrokupa, a mi ne želimo da dođemo u koliziju sa terminima domaćih takmičenja. Ne znam kako će biti ubuduće, ali za sada ostajemo na fajnal-foru - uveren je predsednik ABA lige.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo