ABA LIGA DONIJELA VELIKU ODLUKU: / Nakon ovog za neke više ništa neće biti isto

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Skupštini regionalne košarkaške ABA lige koja je održana u Zagrebu odlučeno je da od iduće sezone u tom natjecanju sudjeluje 12 umjesto dosadašnjih 14 klubova.

23.5.2017.
21:15
PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Uvedeno je i juniorsko natjecanje, ali i Superkup koji će se igrati u Baru. To znači da će Srbija i Hrvatska imati po tri kluba, a Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedeonija po jedan. Još dva mjesta pripast će klubovima iz država čiji su klubovi u sezoni 2016/17. ostvarili najbolje koeficijente, odnosno, Srbiji i Crnoj Gori.

SPEKTAKULARNO: Ovim fantastičnim zakucavanjima pozavidjela bi čitava NBA liga

Nema Krke i Karpoš Sokolija

Već sad je jasno da će se u sezoni 2017/18. u regionalnoj ligi boriti Cedevita, Zadar, Cibona, Olimpija, Budućnost, MZT, Mornar i Igokea, dok će preostala četiri mjesta iz Srbije biti određena na osnovu plasmana u ligi. U odnosu na prošlu sezonu neće biti Krke i Karpoš Sokolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Skupština je navela i da pokreće Superkup u Baru "sa željom da on postane tradicija i da okuplja najbolje ekipe", ali se ne navode nikakvi drugi detalji.

Turnir za igrače do 19 godina

Skupština lige odlučila je i da tijekom iduće sezone organizira turnire za igrače do 19 godina, a ocijenila je kako je za razvoj košarke u regiji "neophodno u što kraćem roku" pokrenuti drugu ABA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručeno je i kako je ABA liga po svim osnovama napravila korak naprijed, odgovorila na mnoge izazove i izgradila čvrste temelje za dalji razvoj. U skladu s tim postavljene su jasne smjernice i prioriteti u daljem radu. Ostvarena je financijska dobit koja će u skladu s jednoglasnom odlukom Skupštine biti ravnomjerno podijeljena na klubove sudionike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo