KONAČNO OTKRIVENO KAKO HULIGANI UNOSE BAKLJE NA TRIBINE: / 'Bengalke su znali stavljati u anus, međunožje...'

Neimenovani izvor iz policije opisao je u detalje kako su navijači dobili bitku na Poljudu.

3.10.2018.
9:42
Miranda Cikotic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od 62. do 68. minute utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu ubačeno je 45 baklji od čega 13 u teren za igru, a zapaljeno je još devet dimnih dimnih bombi, pet strobova i 17 topovskih udara.

Tako stoji u službenom zapisniku delegata susreta Ante Vučemilovića. Nakon ovoga postavlja se pitanje kako je moguće da navijači na tribine unesu toliku artiljeriju. Odgovor na to pitanje otkrio je za Slobodnu Dalmaciju neimenovani policijski izvor.

"Onaj tko zna razmontirati bengalku skrati je da bude upola manja, kao kada odsječeš dva centimetra donjeg dijela petarde, i onda je stavljaju u đonove patika koje su prije toga prerađene za takvu vrstu "transporta". Bengalke su znali stavljati u anus, u međunožje, zašivaju u odjeću, a sada odijevaju i po dvoje-troje rebatinke i po dvije-tri majice te ta sredstva lijepe uz tijelo. Cilj je da prođu ulaz i da ih redari ne mogu napipati", opisao je izvor iz policije.

Opasni topovski udari

Navodi se i da je kod topovskih udara stvar dugačija jer je dijelove istih opasno stavljati u analni otvor. Oni se sklapaju na stadionu i unose se odvojeno. Dvije do tri sobe to rade. Problem je unijeti prah, dok plastični dio futrole nije.

Slobodna piše da je nužno da se dijelovi odvoje jer će svaki redar kad to pronađe znati o čemu je riječ. Ti dijelovi se, tvrdi, potom spajaju nakon prolaza redarske službe.

Pukotine na sjeveru

"Sjeverni dio stadiona pun je pukotina i prije utakmice oni se napune tim sredstvima. Policija je jednom u njima pronašla 150 bengalki", ističe se.

Neobična stvar dogodila se u svibnju ove godine kada je je jedan navijač protiv Osijeka kod sebe imao 53 baklje i fantomku.

"Vrućina mu očito nije smetala", poručuju iz policije. Tvrde i da im je jedan redar rekao kako misli da su mnogi njegovi kolege prikriveni huligani i da svjesno zažmire ako opipaju nedopuštena sredstva.

"Posebna je priča kako huligani uspiju doći na stadion i napuniti sve pukotine. Znao sam te stvari nalaziti iznad vodokotlića, ispod iskopanih zahodskih školjki i slično", otkrivaju iz policije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali