KOMENTAR: / Island je uspio svrgnuti Vladu, pobijediti banke i spasiti se od bankrota, ali protiv Ronalda nema nikakve šanse

Image

Naš Miro Par svakodnevno vam donosi kolumne pod nazivom ‘Tri para Mire Para’ u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

14.6.2016.
8:00
VOYO logo

Austrija i Mađarska su se kroz povijest često susretale, a jedan od njihovih najčuvenijih susreta bio je 8. lipnja 1867. kada su potpisali nagodbu kojom je Mađarska dobila jednakopravnost s Austrijom u državno-upravnim poslovima.

To je potrajalo sve do tamo pred kraj prvog svjetskog rata i listopada 1918.g. kada je Karlo IV. "Manifestom naroda" dao jednaka prava svim narodnostima unutar te zemlje, te nakon potpisivanja primirja kojim je Austro-Ugarska poražena, a Čehoslovačka, Poljska, Banatska Republika i Država SHS proglasili neovisnost, njihova dvojna monarhija je de facto' i de iure prestala postojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositeljice monarhije

Odcjepljenje je službeno potvrđeno mirovnim ugovorima u Saint Germainu s Austrijom i Trianonu s Mađarskom, a danas - skoro 100 godina poslije toga - te dvije nositeljice monarhije ponovno se susreću u Francuskoj. Međutim, na stadion u Bordeauxu, niti jedni niti drugi nisu ni sjena onim velesilama koje su bile u toj drugoj polovici 19.stoljeća...

Iz tog razloga će njihova utakmica najvjerojatnije završiti bez pobjednika, a jedini tko bi eventualno mogao donijeti neku blagu prevagu na jednu stranu je austrijski Ibracadabra - MarkoArnautović!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Marko Arnautović

Taj momak, kojemu se po prezimenu, ali i glavi vidi da ima naše korijene, nogometno se ponajviše razvio u Interu iz Milana iako tamo, nota bene, nije zaigrao ni minute. U to doba je, naime, ZlatanIbrahimović bio jedan od njegovih suigrača, a kako su obojica porijeklom iz istih krajeva, svaki trening mu je davao malu besplatnu poduku.

Od njega je Arnautić tom prilikom iskopirao frizuru, imidž, gard, ali i pokoju finticu. Talent, nažalost, nije mogao, ali i ovo nešto malo što sam nabrojao bi moglo biti dovoljno protiv poprilično slabih Mađara koji su Ibru vidjeli samo na televiziji jer nemaju skoro niti jednog igrača dovoljno kvalitetnog da igra u nekoj od pet najjačih europskih liga. Većina im igra u Ferencvarošu, MTK-u, Debrecenu ili Videotonu, a to je možda dovoljno za nositi se sa Željom ili Hajdukom, ali ne baš i s nekom od reprezentacija na ovako snažnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island bez čuda

U drugoj utakmici, koja se odigrava u 21h, susreću se Portugal i Island. Dvije države koje se za razliku od ovih ranije navedenih kroz povijest i nisu baš previše susretale. Ni na ovom nogometnom, ali ni na političkom terenu. Jedna južna, druga sjeverna, a ne mogu biti različitije. Nisu, jebatga, ni u istoj vremenskoj zoni, a kamoli mentalnoj ili nogometnoj...

Ova potonja nacija je u posljednje vrijeme uspjela svrgnuti svoju Vladu, pobijediti banke, spasiti se od bankrota i sada imaju jedan od najvećih rasta BDP-a u Europi, ali ništa im od toga neće pomoći protiv jednog od najboljih igrača na svijetu: Cristiana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući njemu Portugal će se kroz ovu skupinu lagano prošetati, ali to neće biti nikakva garancija za nastavak natjecanja, a u kojemu, eto, ne vjerujem da će s tom laganom šetnjicom baš predaleko doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo