Željko Mavrović progovorio o 'tučnjavi' s treninga

Zagreb će u petak ugostiti jedan od najuglednijih turnira u borilačkom svijetu, K-1 Grand Prix finale, a što možemo očekivati od Mirka Filipovića i društva najavio je za Sportski.

14.3.2013.
8:51
VOYO logo

Mirko Filipović je dio priprema za K-1 Grand Prix finale odradio i s vama. Idete li ga gledati u Arenu, koliko vas zanima K-1? Bit ću na toj priredbi, a što se tiče interesa, najveći ineteres mi je vidjeti kako će MIrko odradit svu tu pripremu u samom ringu. I navijač sam, i radoznao sam. I jedno i drugo.

Zadnjih tjedana ste sparirali. Što možemo očekivati od Cro Copa protiv mladih udarača Millera, Harija, Gergesa...? Ma Mirko je vrhunski udarač, ja ga prije svega doživljavam kao udarača i smatram da on je bolji upravo u borbi u kojoj su udarci, što rukom, što nogom, prioritet, a to je K-1. A ja vjerujem da bi nas on sve mogao obradovati i svojim stilom i rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vam se čini iz prve ruke, iz ringa? Jeste li primjetili neke dobre, ili manje dobre stvari? Meni je teško ocjenjivat ovaj dio koji se tiče povezivanja ruku i nogu, jer stvarno nisam nikada to ozbiljnije probao tako da bih tu ostao suzdržan u smislu komentara. Neka ipak to iskomentiraju oni koji su kompentniji.

Mirko je na presici u srijedu usporedio K-1 i slobodna borba, i nakon dosta dvoumljenja zaključio kako je K-1 ipak malo naporniji, intenzivniji od MMA. Što je po vama teže trenirati, boks ili K-1? Oboje imaju težinu na svoj način. Boks je prije svega puno aerobniji i od jednog i od drugoga. Boks, a pogotovo mečevi za svjetsku titulu, traju skoro sat vremena, i to je jedan napor koji bi se mogao usporedit s nekakvim trčanjem na deset kilometara, s time da tih 10 kilometara moraš trčat u raznim dionicama i na razne načine. Dok su dvoboji u K-1 borbe koje su ipak puno kraće i tu su nekakva eksplozivnost i snaga mišića puno dominantniji. Obično je ovaj aerobni dio jako težak i ljudi ga ne vole ni trenirat, a kamoli nastupat. Međutim, postoji na kraju krajeva prilagodba tijela i na jedno i na drugo. Oni koji su mrvicu jačih kostiju, jačih mišića, oni impresioniraju i imaju veće šanse u MMA i K-1, dok boks trpi i boksače nježnijeg karaktera, a rekao bih, aerobno izdržljivijih i spremnijih. U kojo ste vi fazi što se tiče treninga? Kada možemo očekivati veliki povratak? Jeste li se čuli s vašim bivšim menadžerom Sauerlandom? Nažalost, nema ništa novo. U treningu sam, a razgovori i kontakti stalno postoje. Trebao bih ići u Njemačku, na meč koji se treba održati 23. ožujka u jednom od njihovih šouprograma. Vjerojatno ću otići tamo par dana i vidjet se sa svim tim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo