Play ponuda

Željko Mavrović progovorio o 'tučnjavi' s treninga

shimmer fallback

Zagreb će u petak ugostiti jedan od najuglednijih turnira u borilačkom svijetu, K-1 Grand Prix finale, a što možemo očekivati od Mirka Filipovića i društva najavio je za Sportski.

14.3.2013.
8:51
Play ponuda

Mirko Filipović je dio priprema za K-1 Grand Prix finale odradio i s vama. Idete li ga gledati u Arenu, koliko vas zanima K-1? Bit ću na toj priredbi, a što se tiče interesa, najveći ineteres mi je vidjeti kako će MIrko odradit svu tu pripremu u samom ringu. I navijač sam, i radoznao sam. I jedno i drugo.

Zadnjih tjedana ste sparirali. Što možemo očekivati od Cro Copa protiv mladih udarača Millera, Harija, Gergesa...? Ma Mirko je vrhunski udarač, ja ga prije svega doživljavam kao udarača i smatram da on je bolji upravo u borbi u kojoj su udarci, što rukom, što nogom, prioritet, a to je K-1. A ja vjerujem da bi nas on sve mogao obradovati i svojim stilom i rezultatom.

Kako vam se čini iz prve ruke, iz ringa? Jeste li primjetili neke dobre, ili manje dobre stvari? Meni je teško ocjenjivat ovaj dio koji se tiče povezivanja ruku i nogu, jer stvarno nisam nikada to ozbiljnije probao tako da bih tu ostao suzdržan u smislu komentara. Neka ipak to iskomentiraju oni koji su kompentniji.

Mirko je na presici u srijedu usporedio K-1 i slobodna borba, i nakon dosta dvoumljenja zaključio kako je K-1 ipak malo naporniji, intenzivniji od MMA. Što je po vama teže trenirati, boks ili K-1? Oboje imaju težinu na svoj način. Boks je prije svega puno aerobniji i od jednog i od drugoga. Boks, a pogotovo mečevi za svjetsku titulu, traju skoro sat vremena, i to je jedan napor koji bi se mogao usporedit s nekakvim trčanjem na deset kilometara, s time da tih 10 kilometara moraš trčat u raznim dionicama i na razne načine. Dok su dvoboji u K-1 borbe koje su ipak puno kraće i tu su nekakva eksplozivnost i snaga mišića puno dominantniji. Obično je ovaj aerobni dio jako težak i ljudi ga ne vole ni trenirat, a kamoli nastupat. Međutim, postoji na kraju krajeva prilagodba tijela i na jedno i na drugo. Oni koji su mrvicu jačih kostiju, jačih mišića, oni impresioniraju i imaju veće šanse u MMA i K-1, dok boks trpi i boksače nježnijeg karaktera, a rekao bih, aerobno izdržljivijih i spremnijih. U kojo ste vi fazi što se tiče treninga? Kada možemo očekivati veliki povratak? Jeste li se čuli s vašim bivšim menadžerom Sauerlandom? Nažalost, nema ništa novo. U treningu sam, a razgovori i kontakti stalno postoje. Trebao bih ići u Njemačku, na meč koji se treba održati 23. ožujka u jednom od njihovih šouprograma. Vjerojatno ću otići tamo par dana i vidjet se sa svim tim ljudima.

Play ponuda
Play ponuda