'ZAMALO SAM DOBIO INFARKT': / Miočićev tata za Net.hr otkrio koga želi za sljedećeg protivnika i što mu je Stipe rekao nakon meča

Image
Foto: Facebook/Profimedia

Meč je s velikim žarom pratio i Miočićev otac, Bojan Miočić, koji nažalost nije mogao biti kraj njega

18.8.2019.
21:23
Facebook/Profimedia
VOYO logo

Američki borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić savladao je Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu te tako vratio UFC naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji koji mu je isti borac prije 13 mjeseci preoteo u Las Vegasu.

Više od 19 minuta trajao je okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera u kojem je na kraju branitelj naslov zadao više značajnih udaraca (123-98) i činilo se sve do odlučujućeg trenutka u završnici četvrte runde bio bliži pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Image

KRVAVI SPORT: Pogledajte kako je izgledala jedna od najbrutalnijih UFC borbi svih vremena

Iako je do četvrte runde primio gotovo dvostruko više udaraca, većinu od njih u glavu, zbog čega je imao problema i s vidnim poljem, Stipe Miočić nije pokleknuo i nijednog trenutka nije ustuknuo pred aktualnim svjetskim prvakom, koji je još jednom vrlo dobro koristio brzinu svojih ruku i vrlo često na kratkoj distanci laktovima zadavao teške udarce nekadašnjem prvaku i svom izazivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj od pet predviđenih rundi iscrpljujuće borbe Miočić je promijenio taktiku i počeo više koristiti udarce u tijelo svog suparnika. Na ulazu u posljednju, petu minutu četvrte runde jedan takav udarac je natjerao Cormiera na spuštanje garda, nakon čega ga je MIočić zasuo preciznim krošeima i direktima te ga srušio, a sudac u ringu je prekinuo borbu kad je vidio da se Cormier više nije u mogućnosti braniti.

Image
Foto: Profimedia

'Zamalo sam doživio infarkt'

Meč je s velikim žarom pratio i Miočićev otac, Bojan Miočić, koji nažalost nije mogao biti kraj njega u Americi, već je sraz gledao iz svojeg doma u austrijskom Linzu. Čuli smo se s Bojanom Miočićem i upitali ga za dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričao sam sa Stipom odmah nakon borbe. Podijelio je sa mnom svoje dojmove i rekao mi da je ova pobjeda za mene", kaže nam Bojan Miočić u uvodu.

Kako je on proživio one prve tri paklene runde kada je Stipe u jednom trenutku zamalo "popio" tehnički nokaut, kada ga je Cormier stisnuo uz ogradu i počeo bombardirati u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uh. Cormier ga je dobro tukao. Bogami nije mi bilo lako, pa zamalo sam dobio srčani udar. Dobro ga je mučio s hrvanjem, ali hvala Bogu poslušao je trenera i počeo ga udarati u tijelo", prenosi nam svoja opažanja Miočićev otac.

Image
Foto: Profimedia

Stipe morao kod liječnika

Otkrio nam je i kako je Stipe nakon meča morao kod liječnika kako bi mu pregledao oči, što je rezultat Cormierova prljavog boksa jer prstima je pokušavao ubosti Miočića i to mu je uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao je nakon meča na pregled očiju. To je rezultat Cormierova stila, ali na svu sreću rekli su mu kako je sve u redu", veli Miočić.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Želim Jona Jonesa

Već se uvelike spekulira tko bi mogao biti sljedeći Miočićev protivnik. U igri su Francis Ngannou, kojeg je Stipe već jednom, doduše jako teško, porazio. Tu je i neporaženi i prema mnogima najkompletniji borac današnjice Jon Jones, te Daniel Cormier, ako odluči tražiti revanš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga od njih želi Bojan Miočić?

"Ne bih samo prognozirao meč dok ne vidimo s kim se bori. Ali ja bih osobno volio da to bude Jon Jones", iznenadio nas je pomalo Miočić jer Jones je definitivno najteži protivnik od spomenute trojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo