VELIKI POVRATAK JE VELIKA PREVARA: / Fedor Emelianenko zavarao je čitav MMA svijet

Image
Foto: AFP

Posljednjih mjeseci puno se pisalo o velikom povratku možda i najvećeg MMA borca svih vremena, velikom Fedoru Emelianenku.

23.10.2015.
13:45
AFP
VOYO logo

Borilački svijet u iščekivanju je povratka Posljednjeg Imperatora. No, kako Fight site piše, sve je jasnije kako je njegov povratak zapravo jedna velika marketinška kampanja za novu japansku promociju, Rizin. Pogotovo nakon njegovog posljednjeg intervjua. Uz to, njegov povratak je i odličan primjer gotovo savršenog sportskog, odnosno MMA marketinga.

Mediji su pisali vijesti o raznim pregovorima, dolazile su svakakve informacije, Fedor je govorio kako ga zanimaju samo borbe na najvišem nivou, a onda je prije točno mjesec dana došla vijest kako se vraća nastupom u novoj japanskoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marketing nove borilačke organizacije bivšeg vlasnika Pridea

Ako je suditi prema posljednjim izjavama, prava istina bi mogla ležati u tome da je samo riječ o jednom nastupu, kojim bi podigao kvalitetu prvog eventa Rizin promocije, ali i ne samo to. Sve dovodi do zaključka kako je cijela ova situacija zapravo bila besplatna tromjesečna glomazna medijska promocija nove borilačke organizacije bivšeg vlasnika Pridea, Nobuyukia Sakakibare.

Image
Foto: Screenshot: You tube
Image
Foto: Screenshot: You tube

Nastupio kao poslovni čovjek, ne borac

Fifgt site piše i to kako je Fedor ovom slučaju više nastupio kao poslovni čovjek, nego kao borac. Izuzetno dobro je iskoristio veličinu svog imena, kao i činjenicu da veliki dio MMA fanova smatra kako nije dao sve. Oni koji ga obožavaju i glorificiraju ga žele vidjeti u UFC-u iz razloga da potvrdi tu svoju veličinu, dok oni koji to isto osporavaju su ga napokon željeli vidjeti u potpunom padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana White i UFC su također nasjeli na cijelu priču. Jednostavno, iako je upravo on nevjerojatno iskusan u takvim situacijama i postao je pravi velemajstor za "prodati" borbu ili event, ušao je u pregovore s Fedorom i pokušao napraviti sve da bi se on našao u oktogonu, tamo gdje ga fanovi žele vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasamario i Danu Whitea

Javili su se i gotovo svi borci s kojima se sastajao, posebno oni koji su ga savladali. Svi su se radovali mogućnosti da ga još jednom vide među elitom, uz to se nadajući i novoj međusobnoj borbi. Čak je i White smatrao kako je potpis blizu, a bilo je i onih koji su objavili Fedorov potpis za najjaću svjetsku organizaciju. I tako je cijela situacija malo po malo tekla, a mediji su hvatali svaku moguću izjavu gdje se spominjalo ime ruskog borca.

Nakon objave potpisa za Rizin, krenule su naravno uvrede i omalovažavanja. Fedora se počelo nazivati kukavicom, govorilo se kako se vratio samo da uzme novce, no kolektivni osjećaj više je bio tuga i razočaranje. Nakon izjave kako je od početka samo Japan bio u igri te da je ovo sve dogovoreno još proljetos, cijela situacija postala je puno jasnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo